Diyarbakır’da Stk’lar Molotof Saldırısına Karşı Yürüdü

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İlim-Der ve Yusufi-Der'e yapılan molotof saldırısını protesto etmek üzere biraya gelen sivil toplum örgütleri saldırıyı düzenledikleri yürüyüşle kınadı.Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan...

Diyarbakır’da Stk’lar Molotof Saldırısına Karşı Yürüdü
Diyarbakır’da faaliyet yürüten İlim-Der ve Yusufi-Der'e yapılan molotof saldırısını protesto etmek üzere biraya gelen sivil toplum örgütleri saldırıyı düzenledikleri yürüyüşle kınadı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan İlim Derneği ve Yusufi Derneği’ne iki gün arayla molotof saldırısı düzenlendi. Bayramın birinci günü İlim Derneği’ne düzenlenen molotof saldırının ardında bugün de Yusufi Derneği’ne yapıldı. Yapılan saldırıları protesto etmek üzere bugün İlim Derneği’nin bulunduğu Gürsel Caddesi’nde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, saldırıyı Lezgin Avcı Caddesi’nde bulunan Yusufi Derneği’ne yaptıkları yürüyüşle protesto etti. İlim-Der önünde biraya gelen sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan İlim-Der Genel Başkanı Fırat Taşçığil, askeri ve silahlı hiçbir faaliyeti olmayan STK’lara sırf kendilerinden olmadıkları için saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. Taşçıgil, "Askeri ve silahlı hiçbir faaliyeti olmayan STK’ları sırf kendilerinden olmadıkları, kendileri gibi düşünmedikleri için birkaç zavallı ve kandırılmış özürlü çocuğun eline molotof ve ses bombaları vererek bu tür kurumlara saldırmak alçaklıktır, namussuzluktur, korkaklıktır, teröristliktir. Hele hele bu saldırıları tüm dünya Müslümanlarının olduğu gibi Müslüman Kürt halkının da büyük önem vererek, coşku ve heyecanla idrak ettiği bayram gününde yapmak kadar adice bir şey yoktur" dedi.

Yapılan açıklamanın ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER