Diyarbakır'da Ulaşım Zammına Tepki

Diyarbakır'da şehiriçi ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs ücretlerine yapılan zamma vatandaşlar tepki gösterdi.Diyarbakır'da şehiriçi ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs ücretlerine zam yapıldı. Önceki fiyat tarifesine göre sivilde...

Diyarbakır'da Ulaşım Zammına Tepki
Diyarbakır'da şehiriçi ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs ücretlerine yapılan zamma vatandaşlar tepki gösterdi.

Diyarbakır'da şehiriçi ulaşımı sağlayan minibüs ve otobüs ücretlerine zam yapıldı. Önceki fiyat tarifesine göre sivilde 50 öğrenci de ise 25 kuruşluk zammın yapılması yolcularda şaşkınlığa sebep oldu. Vatandaşlar zammı bindikleri araçlarda şoförler tarafından öğrendi. Yapılan zammı bindikleri araçlarda şoförler tarafından öğrenen vatandaşlar yeni fiyatları fazla buldu. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde bir tam biletin 1,50 liradan 2 liraya çıkarılması yolcuların tepkisini çekti. Şehir içi ulaşım için belirlenen fiyatın fazla olduğunu belirten vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını fiyatlara gelen zammın da bunu artırdığını kaydetti. Minibüse verilen ücretin fazla olduğunu ve bu durumdan şikayetçi olduklarını aktaran Gülbin Şahin, "Ben yapılan zammı doğru bulmuyorum. Diyarbakır gelir seviyesi düşük olan bir şehir. Buraya göre minibüs fiyatları pahalı. Zaten öğrenci ya da tam bilet ayrımı yapılmıyor. Bu zam nedeniyle öğrencilerde mağdur olacak" dedi. Yapılan zammın ve belirlenen ücretin kısa mesafelerde minibüs tercih edenler için fazla olduğunu aktaran Hüseyin Yasak adlı vatandaş ise, 10 dakikalık yol için 2 liranın çok fazla olduğunu dile getirdi. Yapılan zam nedeniyle en çok kendilerinin mağdur olduklarını anlatan öğrenciler, gün içerisinde bir çok kez toplu taşıma araçlarını kullandıklarını ve bu zamdan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Minibüs şoförleri de yeni yapılan zamdan memnun olmadıklarını kaydetti. Yapılan zam nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu düşünen bir minibüs şoförü, duruma tepki gösterdi.

Yeni yapılan zamla birlikte minibüslerdeki öğrenci tarifesi 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa, bir tam bilet 1 lira 50 kuruştan 2 liraya çıktı. Halk otobüslerinde öğrenci tarifesi değişmezken, bir tam biletin fiyatı 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükseldi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER