Diyarbakırlılar Başbakan Erdoğan'ın Yanında

Diyarbakırlılar gündemi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında Başbakan Erdoğan'ın yanında yer aldı.

Diyarbakırlılar Başbakan Erdoğan'ın Yanında
Diyarbakırlılar, "Başbakan'ı şer odaklarına yedirmeyiz" diyerek destek verdiler. Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, Diyarbakırlılar söz konusu operasyonu Gülen'in Başbakan Erdoğan'a karşı savaş açma olarak yorumluyor. Diyarbakırlılar bu savaşta Başbakan Erdoğan'ın yanında yer aldıklarını ve duaların yanında tüm desteklerini vereceklerini dile getirdiler.

Türkiye'nin son bir haftaki şok gündemini, aralarından 3 Bakanın oğulları, ünlü iş adamları, Halk Bankası genel müdürünün de bulunduğu 60'a yakın gözaltılar sonrası operasyonu gerçekleştiren şube müdürlerinin görevden alınması oluştururken, olayların vatandaşa yansıması ise farklı oldu.

DİYARBAKIR'DAN ERDOĞAN'A TAM DESTEK

Diyarbakırlı vatandaşlar özellikle yolsuzluk ve rüşvet gibi iddiaların şimdi ortaya atılmasını çok iyi bildiklerini ve değerlendirdiklerini dile getiriyor. Söz konusu operasyonların Fettullah Gülen tarafından yaptırıldığını savunan Diyarbakırlılar, bu olayın soruşturulmasını istediklerini ancak taraf pozisyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini belirtiyorlar. Ak Parti hükümetini karalamaya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara Diyarbakırlılardan tepki geldi. Cemaatin oyunlarına gelmeyeceklerini ve Başbakan Erdoğan'ın sonuna kadar arkasında olduklarını belirten vatandaşlar, bu hükümeti kimseye yedirmeyeceklerini vurguladı.

"BAŞBAKAN VE AK PARTİ YIPRATILAMAZ"

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi lideri olarak tanımladıkları Başbakan Erdoğan'ı hiç kimseye yedirmeyeceklerini kaydeden Diyarbakırlılar, özellikle yerel seçimlere yönelik olduğunu düşündükleri olayların seçimlere yansımasının Başbakan'ın lehine olacağını savundu. Başbakan'ın imanından şüphe etmediklerini dile getiren Diyarbakırlılar, Başbakan'ın bilgisi dışında gerçekleşen olaylarda Başbakan ve Ak Parti'nin yıpratılmaya çalışılmasının beyhude çaba olduğunu dile getirdiler. Diyarbakırlılar, söz konusu olaylarla ilgili varsa gerçeklik payının da araştırılmasını istediler.

"BAŞBAKAN BU ÇAPULCULARA KARŞI DİK DURURSA BİZDE ONUN ARKASINDA YER ALACAĞIZ"


Diyarbakırlı Musa Germenci, "Başbakan gelmiş geçmiş en iyi liderdir. Fettullahçıların istekleri yerine gelmeyince böyle çirkin işlerle Başbakan'ı baskı altına almaya çalışıyorlar. Eğer Başbakan bu çapulculara karşı dik durursa bizde onun arkasında yer alacağız. Bu olayların ne için yapıldığını bütün dünya alem biliyor. Demek ki kendine Müslüman diyenlerde köşeye sıkıştıklarında şeytani planlar yapıyorlar o zaman bunun ismine Müslümanlık dememek lazım. Ya da şunu sormak lazım eğer siz bunları biliyor ve açıklamıyorsanız ne oluyorsunuz haksızlık karşısında susan şeytanlar oluyorsunuz. Bunca zaman bunları biliyordunuz ama iki kuruşluk menfaat için neden sakladınız? Demez mi insanlar. Gidin bunları kendiniz gibi olanlara anlatın biz sizi tanıyoruz"

"İSTEKLERİNİ ELLERİNDEKİ PİS BELGELERLE YAPTIRMAYA ÇALIŞMAK, HAKKI İÇİN DEVLETE KARŞI GELMEKTEN DAHA KÖTÜDÜR"

Adnan Demir, "Ne olursa olsun biz Başbakan Erdoğan'ın yanından ayrılmayacağız. Zamanında Başbakan Menderes için de farklı olaylar üzerinden aynı şeyler yapıldı. Turgut Özal için de farklı olaylar üzerinden aynı şeyler yapıldı. Ama şimdi ne diyoruz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi liderleri arasında Menderes, Özal ve Başbakan Erdoğan yer alıyor. Biz, bu olayların ortaya çıkmasından çok devlet içine yerleşmiş olan Fettullahçıların temizlenmesini istiyoruz. Ülke için beladan başka bir şey olmayan bir yapılanmadır. Asıl terör örgütü budur yeni isteklerini ellerindeki pis belgelerle yaptırmaya çalışmak, hakkı için devlete karşı gelmekten daha kötüdür"

CHP, MHP VE FETTULLAHÇILARIN ORTAK OPERASYONU OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Selim Bağır; "Başbakan Erdoğan'ı ne olursa olsun şer odaklarına yedirmeyiz. Yıllarca Kürt halkı bu işlerden çok çekti. Kürt haklarının da Türk haklarının da gerçek manada tek temsilcilisi olarak gördüğümüz Başbakan'ın her türlü arkasındayız. CHP, MHP ve Fettullahçıların ortak operasyonu olduğunu biliyoruz. Başbakan Erdoğan'ı sözde sıkıştırmaya çalışıyorlar ama inşallah bu onların sonu olur. Türkiye'nin büyümesini istemeyen bu pis elleri artık temizlenmesini istiyoruz. Yolsuzluk, rüşvet mi kötü yoksa bu kirli eller mi derseniz ben bu kirli ellerin kırılmasından yanayım. Bu saatten sonra kimse biz Müslümanız biz Müslümanlık için yapıyoruz yalanını da söylemesin. Dünya alem gördü menfaatleri kesilen Fettullahçılar herkesle ittifak yapabiliyor"

"KARA PROPAGANDA YÜRÜTENLERE GEREKLİ CEVAP VERİLSİN"

Ahmet Tokdemir , "Ben şahsen bu operasyonların bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olduğunu düşünmüyorum. Tamamen cemaatin Ak Parti'yi bitirmek için yaptığı bir komplo olduğunu düşünüyorum. Ama Türkiye halkı artık cemaatin bu tür kirli oyunlarına gelmeyecek kadar bilinçlendi. Onun için ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamayacaklar. Biz Diyarbakır halkı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Allah'ın izniyle Ak Parti hükümeti daha önce de olduğu gibi bu tür kara propaganda yürütenlere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum"

'RANT KAPILARI KAPANDI'

Süleyman Aslan, "Biz Türkiye'de hiçbir zaman göremediğimiz rahatlığı Ak Parti döneminde gördük. Başta bölge illeri olmak üzere tüm Türkiye'deki huzur ortamı başta cemaat kanadı olmak üzere tüm karanlık güçleri rahatsız ediyor. Bunun için "çamur at izi kalsın" mantığı ile yola çıkarak Ak Parti'yi bu tür operasyonlarla lekelemeye çalışıyorlar. Bunun nedeni ise rant sağladıkları kapıların Ak Parti hükümeti tarafından bir bir kapatılması. Bunun en önemli ayağı da hükümet tarafından alınan dershane kararıdır. Zaten cemaatin Ak Parti'ye saldırmasının en önemli nedeni de budur"

TÜRKİYE BU OYUNLARA GELMEYECEĞİNİ GEZİ'DE GÖSTERDİ

Fatma Yonca, "Biz gençler neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Artık eskisi gibi ne "verirsem onu al" anlayışı çok geride kaldı. Onun için cemaatin kendini yargı ve polisin üzerindeki gücünü kıllanarak bu tür komiklikler yapmasına hiç gerek yok. Biz Diyarbakırlı gençler olarak Başbakan'ın sonuna kadar arkasındayız. O içini rahat tutsun. Türkiye halkı bu tür kirli oyunlara gelmez. Zaten bu tür oyunlara gelmeyeceğini de Gezi Park olaylarda göstermişti şimdi de gösterecektir"

YOLSUZLUK OPERASYONU BAŞBAKAN VE AK PARTİ'Yİ BİTİRMEK İÇİN YAPILDI

Ahmet Sekmen, "Okullarında sözde yıllardır Müslüman yetiştirdiklerini iddia edenler, edep ve marifeti parayla verdi. Para kesilince ne edep kaldı ne haya nede başka bir şey. Yolsuzluk operasyonu Başbakan'a Ak Parti'yi bitirmek için yapıldı. Ama burada önemli olan halktır. Biz sayın başbakanı canı gönülden destekliyor ve bu devlet içinde yer alan kendilerini dinin arkasına gizleyen Ergenekon uzantılarının temizlenmesini istiyoruz. Başbakan Erdoğan olayların dosyasında eğer oğlunun bile parmağını görürse onu bile affetmeyeceğini düşünüyoruz. Başbakan Erdoğan'ın helalinde haramında ne olduğunu iyi biliyor. Dünya malı için kendisini bu durumlara getirtmez. Eğer bir şeyler olmuşsa bu kesinlikle onun iradesi dışındadır"

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Süleyman Karakaş, "Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi durmak yok yola devam. Biz kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Ben canımla kanımla Başbakan'ın yanındayım. Değil Fethullah, tüm dünya Başbakan'ın üzerine gelse biz yine onun arkasındayız. Başbakan bu yapılanları bunların yanına bırakmamalıdır. Artık kirli insanlara gülmek haramdır. Artık yeter diyoruz ve inşallah Başbakan Erdoğan'dan da beklediğimiz de 'Artık yeter buraya kadar sizi besledim ama halkım için yapmak istediğim güzellikleri menfaatiniz için engelleyerek gerçek yüzünüzü gösterdiniz' diyerek bunların haddini bildirmesidir"

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER