Güler’den hizmeti engelleyenlere uyarı

Diyarbakır Gürdoğan mahallesinde DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını engelleyen bazı mahalle sakinlerine seslenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Eşref Güler, “Bir yıl boyunca ekiplerimiz bu dereye müdahale etmek istedi” dedi.

Güler’den hizmeti engelleyenlere uyarı
Gürdoğan Mahallesi’nde bazı mahallelilerin ‘bahçelerimiz zarar görür’ düşüncesiyle, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün başlattığı kanal çalışmasına engel olması mahalledeki sorunun devam etmesine neden oluyor. Soruna neden olan dere yatağında bir yıldan bu yana çalışma yürüten ve 1 kilometrelik alanın yüzde 90’nına kanalizasyon hattı döşeyen DİSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, mahallenin tam ortasında yer alan 100 metrelik alandaki çalışmayı bazı mahallelilerin engellemesi üzerine tamamlayamıyor.

Altyapı çalışmaları etkileniyor

Bir süredir devam eden sorunu yerinde görmek için Gürdoğan Mahallesine giden Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Eşref Güler, Kanalizasyon Daire Başkanı Turan Polat’la birlikte mahalle muhtarı Ramazan Akçiçek ile görüştü. Dere yatağı çevresinde incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Güler, köyden kente göç eden yurttaşların rastgele ev yapması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bu sorunun altyapı çalışmalarında belli zorluklara neden olduğunu söyledi.

Mahalle sakinleri engelliyor

Güler, Gürdoğan Mahallesi’nde DİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin derenin yukarı ve aşağı kısımlardaki çalışmayı tamamladığını, ancak mahallenin tam ortasında yer alan ve sağlıksız koşulların oluşmasına neden olan bölümün mahalle sakinlerinin engeline takıldığını ifade etti. Güler, “Bir yıl boyunca ekiplerimiz bu dereye müdahale etmek istedi. Araçlarımızla kepçelerimizle geldik ancak bir türlü müdahale edemedik. Her defasında vatandaşımızı zorlamak istemediğimizi söyledik. Ancak yine de sorun bugüne kadar sürdü. Bu konuda sıkıntı çıkarılmaya devam edilirse yasal yollara başvuracağız. Çalışmayı engelleyen mahalle sakinlerini son kez uyarıyoruz” dedi.

Mahalleliden destek istiyoruz

Mahalle sakinlerinin daha sağlıklı, daha temiz bir çevrede yaşaması için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını kaydeden Güler, “Ancak bu sorunun çözümü konusunda kararlıyız. Muhtarımız burada mahalle meclislerimiz burada. Tüm mahalleden destek istiyoruz” diye konuştu.

Muhtar: Gereği yapılsın

Gürdoğan Mahalle muhtarı Ramazan Akçiçek ise “Bu sorun 10 yıllık bir sorundur. DİSKİ’den görevlilerle buraya geldik ancak bazı mahalleliler ‘bahçelerimiz zarar görecek’ diyerek çalışmaya izin vermedi. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER