Altaç’tan Başörtülü Vekil Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, TBMM’ye başörtülü olarak gelen milletvekilleri ile ilgili yaptığı açıklamada, kadınların yıllarca verdiği haklı mücadelenin takdire şayan olduğunu belirterek,...

Altaç’tan Başörtülü Vekil Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, TBMM’ye başörtülü olarak gelen milletvekilleri ile ilgili yaptığı açıklamada, kadınların yıllarca verdiği haklı mücadelenin takdire şayan olduğunu belirterek, demokrasi ve kadının kazandığını söyledi.

Altaç, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin TBMM çatısı altında çözüldüğünü ifade etti. Altaç, ikinci bir Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için mutluluğunu dile getirerek, dört kadın milletvekilinin başörtüsüyle gelmesinin ardındaki en önemli nedenin kadınların verdiği mücadelenin sonucu olduğunu kaydetti. Altaç, “TBMM’de, hukuk adına, insan hakları ve demokrasi adına yaşanan bir ayıba, bir utanca son verildi. Bu yanlıştan dönülmesi, inanç özgürlüğü ve demokrasi adına bizler adına sevindirici bir gelişme. On yıllardır yasaklı durumunda olan insanların, aslında son derece doğal olarak bir insan hakkını kullanmaları yani başörtüleriyle meclise girmeleri sonucunda hiç kimse bir şey kaybetmedi ülke olarak çok şeyi tekrar kazandık. TBMM gayet ağır başlı ve anlayışlı bir tavır sergiledi, bize yakışan bir ortam oldu” dedi.

“DEMOKRASİDE GELDİĞİMİZ NOKTA AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

TBMM Genel Kurulu’nda tarihi bir o kadar da anlamlı bir olduğunu kaydeden İl Başkanı Aydın Altaç, “4 AK Parti’li kadın milletvekili kardeşimiz, hac görevlerini yerine getirdikten sonra başlarını örtmüşlerdir ve hayatlarının geri kalanını başörtülü olarak devam ettirme kararını almışlardır. Öncelikle kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını ve Allah’tan tekrarının nasip etmesini diliyorum. Milletvekili kardeşlerimizin milli iradenin Tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtülü olarak girmeleri ve çalışmalara katılmaları ile alakalı herhangi bir engelleme olmamasını takdirle karşılıyorum. Bu konuda sağduyulu davranan herkese teşekkür ediyorum. Elbette bazı bireysel tepkiler olmuştur ama bu ortam bile Türkiye’nin demokraside geldiği noktayı göstermesi bakımından önemlidir ve bu konuda ülkenin normalleşmesine yaptığı katkı açısından tarihi bir gündür” diye konuştu.

“MİLLETİN DEĞERLERİNİ BİLMEYENİN DEĞERİ OLMAZ”

Geçmişte bir milletvekilinin başörtülü bir şekilde TBMM Genel Kurulu’nda and içmesine engel olanların bugün meclis dışında kaldığını hatırlatan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “O gün o milletvekili kardeşimize dışarı dışarı diye tezahürat yapanların milletimiz tarafından bugün nasıl meclis çatısının dışına itildiği herkesin malumudur. Dolayısıyla millete rağmen hareket eden, milletin değerlerini, yaşam tarzını ve söylemini bilmeyen her türlü siyasi anlayış, dün olduğu gibi bugün de yarında milletimiz tarafından en doğru bir şekilde değerlendirilip sandıkta cevap verecektir. Milletin değerlerinden bihaber olan herkesin milletin gözünde de değeri olmaz. Ben, bu duygu ve düşüncelerle kendine yakışan tavır dolayısıyla yüce meclisimize bir kez daha teşekkür ediyor, milletvekillerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER