Erganispor'u Bıraktı Eğitime Döndü

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı tarafından başlatılan Kitap kampanyası devam ediyor. Kampanyaya ilk destekte bir eğitimciden geldi.

Erganispor'u Bıraktı Eğitime Döndü
 Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamlığı görevine atandığı günden itibaren ziyaret ettiği yerlerde yaptığı incelemelerde özellikle ilçede kitaplıkların boş, kitap okuma alışkanlığının çok az olduğunu gören Hidayet Sarı, ilk işi ilçe genelinde kitap kampanyası başlatmak oldu. Kaymakam Sarı tarafından başlatılan kitap kampanyasına ilk destek Ergani Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Ahmet Erbay'dan geldi.

Kamu Kurum müdürlerinin 'Hayırlı olsun' ziyaretlerinde kendisine çiçek yerine kitap getirilmesini isteyen Kaymakam Sarı, gelen ve hediye edilen kitaplar ile ilçeye bir kütüphane kurulacağını dile getirmişti. Her fırsatta kitap okumanın önemine vurgu yapan Sarı, "Başlatılan kampanya ile İlköğretim ve Ortaöğretim okullarında okuyan tüm öğrencilerin kitap okuma konusunda bilgilendirilmesi ve her öğrencinin düzenli kitap okuması için okul kütüphanelerinin alt yapısı ve fiziki ortamları düzeltilmeyi hedefliyoruz. Kütüphanemiz yeterli miktarda kitap sayısına ulaşmaması durumunda biz Kaymakamlık olarak ta kitap satın alacağız. Ayrıca kitap kampanyası ile gelen kitapların dağıtılacağı tüm okullarda okul aile birliği ve öğrenci veli toplantılarında öğrencilerin anne ve babalarında kitap okumaları sağlanacaktır" dedi.

İLK DESTEK 100 TEMEL ESER İLE FİZİK ÖĞRETMENİNDEN GELDİ

Hani ilçe Kaymakamlığınca açılan Kitap kampanyasına ilk destek Ergani Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Ahmet Erbay'dan geldi. Kaymakam Sarı tarafından makamında ağırlanan Erbay, kitap kampanyasına bir eğitimci olarak destek vermek istediğini kaydetti.

Hani İlçesindeki okullara 20 Takım 100 Temel eserle destek vermeyi kararlaştırdığını kaydeden Erbay, "Kaymakam Hidayet Sarı'nın başlattığını kitap kampanyasına canı gönülden destek veriyorum. Elimden gelen imkanlar dahilinde kampanyaya destek te bulunuyorum" diye konuştu.

Kampanya ile özellikle öğrencilerin kaybolan okuma alışkanlıklarını yeniden kazandırılacağını kaydeden Erbay, "Öğrencilerin, ailelerine ve çevrelerine, faydalı, bilgili ve kültürlü gençler olmalarını sağlamak, zararlı alışkanlıklardan, yanlış fikirlerden ve cehaletten kurtulmalarını sağlamak adına böyle bir hizmeti öğrencilerimize sunan Kaymakam beye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Erbay, başta eğitimciler olmak üzere tüm vatandaşları da kitap kampanyasına destek olmaya çağırdı. Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı açılan kitap kampanyası kapsamında 100 temel eserle kitap bağışı yapan Ergani Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Ahmet Erbay'a kampanya ya verdiği destekten ötürü teşekkür ederek kitapları teslim aldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2013, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER