İrademizi sahipleniyoruz!

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak Başbakan'a destek açıklaması yaparken, "irademizi sahipleniyoruz" dedi.

İrademizi sahipleniyoruz!
 Diyarbakır'da bir araya gelen 50 Sivil Toplum Kuruluşu (Stk) temsilci ve üyelerinden oluşan kalabalık bir grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

AMAÇLARI KARALAMA

AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen Stk Temsilcileri ve üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef seçildiğini belirterek, operasyonun amacının karalama olduğunu ve bunlara karşı tüm vatandaşların duyarlı olması istendi.

BU KÜRESEL OPERASYON

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Mahalli İdareler Derneği Şube Başkanı Ahmet Mikdat Güneş; Son günlerde bir toplum mühendisliği edasıyla, Ak Parti iktidarını devirmeye yönelik atılan adımları kaygıyla izlediklerini belirtti. Cemaat üzerinden başlatılan ve hali hazırda cemaati de aşmış görüntüsü veren bu küresel operasyonu herkesin iyi tanıdığını kaydeden Güneş, "Bütün Türkiye'ye sesleniyoruz, iradenize sahip çıkın" dedi.

HALK KARARINI VERİR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kimseye yedirmeyeceklerini dile getiren ortak açıklamada şöyle denildi: "27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta darbe yapan güçlerin, 17 Aralık'ta da darbe yapmaya çalıştıkların açıkça ortadadır. Darbecilerin adlarının tarihe gömülmesine, mağdurların adlarının tarihin altın sayfalarına yazıldığına şahit olduk, oluyoruz ve olacağız. Bu ülkede artık hiçbirimiz darbelere müsaade etmeyeceğiz, irademizin çiğnenmesine seyirci kalmayacağız. Bu ülkede yeni bir darbe teşebbüsüne göz yummayacağız. Buradan bir daha ilan ediyoruz ki, ülkemizde sorunların çözümü demokrasidir, demokrasinin adresi ise sandıktır. Başta Kürt sorunu olmak üzere, sorunların çözümü güçlü demokrasi, güçlü iktidardan geçmektedir. Halk kimi iktidara getireceğini bildiği gibi, kimi de göndereceğini bilmektedir. Bunun dışındaki hiçbir iktidar değiştirme yöntemi halkımız tarafından artık kabul görmeyecektir" diye konuştu.

İRADENİZE SAHİP ÇIKIN

Ortak açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi: "Buradan çağrıda bulunuyoruz. Buradan çağrımız herkese, önce sakin olmalı, devlete güvenmeli ve yanlış yapanların ise vicdanlarda muhakkak mahkum olacaklarını, hesap ederek hareket etmelidirler. Seçilmiş bir irade ancak seçimle, seçmen iradesi ile gitmelidir, bunun dışındaki bütün yöntemler illegaldir, gayrimeşrudur ve hukuksuzdur. Bütün bu nedenlerden dolayı Diyarbakır'dan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz iradenize sahip çıkın"
Yapılan açıklamanın ardından Stk temsilcileri Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na çıkarak desteklerini belirtikten sonra sessizce dağıldı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER