Kanada Büyükelçiliği Başkatibi Beylerian'dan Ak Parti'li Altaç'a Ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Ankara Kanada Büyükelçiliği Başkatibi Mr. Onning Beylerian Türkiye'deki siyasal gelişmeleri takip edip değerlendirmek üzere AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.Yapılan...

Kanada Büyükelçiliği Başkatibi Beylerian'dan Ak Parti'li Altaç'a Ziyaret
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Ankara Kanada Büyükelçiliği Başkatibi Mr. Onning Beylerian Türkiye'deki siyasal gelişmeleri takip edip değerlendirmek üzere AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

Yapılan görüşmede İl Başkanı Altaç önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialı olduklarını, Diyarbakır'daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik temelden uzaklaşması, ideolojik temelle bağlarını kesmesi kanaatinde olduklarını belirtti. Altaç, "Bizim seçimleri kazanma, kaybetme gibi bir korkumuz yok. Biz Diyarbakır'ın hali hazırdaki durumunun, Diyarbakır’ın geçmişiyle, kültürüyle medeniyetle paralel hizmet almadığı ve paralel bir hizmete denk gelmediği düşünüyoruz. Yerel yönetimlerin temel amacı vatandaşa sosyal yaşam standartlarını yükseltmek, şehirde, kasabada, ilçede ulaşımdan tutun, tüm alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaktır bu anlamda Diyarbakır’a hizmet siyaset üstü olmalıdır" dedi.

2014 yılı içerisinde yerel seçimleri çok önemsediklerini belirten Altaç yapılacak seçimlerin, ülke ve bölgenin otuz yıllık geleceğini etkileyecek bir seçimler olacağını dile getirdi. Altaç, "Ülkenin birçok kentinde yerel iktidarın sahibi olan AK Parti’nin hizmet üreten ve halkı için çalışan belediyecilik anlayışını vatandaşlar çok iyi biliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçede seçimi kazanacak, Diyarbakır’a ve Diyarbakır halkına AK belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğiz. Diyarbakır AK Parti ile şaha kalkacaktır" diye konuştu.

Çözüm süreci hakkında değerlendirmede bulunan Altaç, sürecin çok önemli olduğunu, süreci herkesin iyi analiz etmesini gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Başbakanımıza bu konuda ciddi anlamda destek olmamız lazım. Samimiyet ortaya konulursa bu sorun çözülür. Süreç AK Parti ile başlamış bir süreç değildir ama AK Parti ile çözüme kavuşacaktır. Bugün olağanüstü hal uygulandığı bir bölge düşünürsek sorunları tartışma şansımız çok az olurdu. AK Parti hükümeti ile bu sorunlar ortadan kalktığı ve işlerin rayına oturmaya başladı. Rayına oturmaya başlayan işler kolay olmadı. Defalarca darbe girişimleri oldu. Suikast planları uygulanmaya çalışıldı. Parti kapatma girişimleri oldu. Daha sayamayacağımız birçok olumsuzluklar oldu. Halkımız bunlara prim vermedi, bu ülkede ve bölgede artık huzur, güven rüzgarları esecek. Tabi ülkemiz ve bölgemizin sorunlarını yavaş yavaş çözüme kavuşturacağız.”

Ankara’nın Kanada Büyükelçisi Başkatibi Mr. Onning Beylerian kendisini kabul eden Altac’a teşekkür ederek Türkiye’nin AK Parti ile son 11 yılda ekonomide, turizmde sağlık alanında örnek bir ülke olduğunu ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER