Kesk Şubeler Platformu’ndan ‘tis’ Açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeleri Platformu, Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) ile ilgili bir açıklama yaptı.Karaaslan, 2014-2015 yıllarını kapsayan TİS süreciyle ilgili taleplerini paylaştı. Anayasanın 90....

Kesk Şubeler Platformu’ndan ‘tis’ Açıklaması
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeleri Platformu, Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) ile ilgili bir açıklama yaptı.

Karaaslan, 2014-2015 yıllarını kapsayan TİS süreciyle ilgili taleplerini paylaştı. Anayasanın 90. maddesindeki açık hükme rağmen kamu emekçilerinin grev hakkı konusunda hükümetin yasal düzenleme yapmamak için adeta direndiğini savunan Karaaslan, tüm vatandaşlara eşit, nitelikli, parasız kamu hizmetinin sunulması gerektiğini dile getirdi. Karaaslan, "Anayasal hakkımız olan grevin ve toplu sözleşme hakkımız teminat altında alındığı uluslararası sözleşmelere uygun bir biçimde özgür toplu pazarlık talebimiz kabul edilmeli. Tüm ek ödemeler emekli keseneğine ve emekli aylığına yansıtılmalı. Vergi dilimi artışı adaletsizliğine son verilmeli. Sendikal hak ve özgürlüklerimiz üzerindeki baskılara son verilmeli, sürgün ve soruşturma terörüne başvurulmamalı, tutuklu yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Karaaslan, ülkede yaşanan sorunların birbiriyle ilişkili olduğunu anlatarak, ülkede barışla ilgili sürdürülen büyük çabalar sonucunda kanın akmasının durduğunu kaydetti. Karaaslan, "Ancak hükümetin 2. aşamayla ilgili tavrı endişelerimizi çoğaltmaktadır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER