Zeytin Dalı Barış Platformun”dan Ak Parti'ye Ziyaret

Aralarında emekli askerler, din adamı, eğitimci ve sanatçıların bulunduğu Zeytin Dalı Barış Platformu heyeti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın...

Zeytin Dalı Barış Platformun”dan Ak Parti'ye Ziyaret
Aralarında emekli askerler, din adamı, eğitimci ve sanatçıların bulunduğu Zeytin Dalı Barış Platformu heyeti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret eden Zeytin Dalı Barış Platformu üyeleri çözüm süreciyle ilgili gelişmeleri değerlendi. Altaç, Kürt sorununun 1924 anayasası ile büyüdüğünü belirterek, Türkiye son 30 yılını kan ve gözyaşı ile geçirdiğini ve AK Parti’nin iktidarıyla sorunlar çözülmeye çalıştığını kaydetti. Altaç, sivil toplum kuruluşlar ve dernekler çözüm sürecine olan desteklerini fikirlerini, düşüncelerini daha fazla ve gür sesle dile getirmeleri gerektiğini dile getirerek, siyasetle uğraşmamış unsurların da çözüm sürecinde ön plana çıkmaları gerektiğini söyledi. Altaç, "Diyarbakır 1 milyon 600 bin insanın yaşadığı bir şehir. Bu şehirde ne kadar fazla farklı ses çıkarsa daha çeşitlilik kazanır. Bugün sorunların çözümünde her şeyi siyasetten beklemek çok yanlış olur. Şu an itibari ile çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Hem bölgemiz açısından hem de ülkemiz açısından bu sürecin en önemli ayaklarından biride siz ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlar ve derneklerdir. Sürece yönelik sabote edilecek eylemleri sizlerin görüp dile getirmelisiniz. Bizleri de bazı noktalarda aydınlatmalısınız sizlerin bize tavsiyeleriniz olacak bunlar bizi fazlasıyla memnun edecek" dedi.

Altaç, AK Parti olarak çözüm sürecinden geri adım atmayacaklarına vurgu yaparak, yaşanan sorunun sadece AK Parti’nin sorunu değil, tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu anlattı. Altaç, “Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için herkes elini taşın altına koymalı, toplumun tüm dinamiklerinin süreçte ki payı çok fazla bu ülke, bu bölge ve bu il hepimizin paylaşamayacağımız bir sorun yoktur hepimizin arzusu bir an önce huzur, barış ve kardeşliktir bizim temel gayemiz budur” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER