Ak Parti'li İçten’den Somali’deki Saldırı İle İlgili Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Somali'de Türk Büyükelçiliği'ni hedef alan terör saldırısı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Önceki gün Somali Türk Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı...

Ak Parti'li İçten’den Somali’deki Saldırı İle İlgili Açıklama
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Somali'de Türk Büyükelçiliği'ni hedef alan terör saldırısı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önceki gün Somali Türk Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldıra bir polis memurunun şehit edilmesi olayını değerlendiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Somali halkına Türkiye olarak her zaman desteklerini sunacaklarını ifade ederek, Somali’ye yapılan yardımlardan birilerinin rahatsız olduğunu vurguladı. İçten, "Somali'de Türk Büyükelçiliği'ni hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyorum. Şehit polisimiz Sinan Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, Dışişleri Bakanlığı ve emniyet teşkilatına başsağlığı ve yaralanan 4 polisimize de acil şifalar diliyorum. Biz sevgiye inanıyoruz. Evrensel barışa ve insanlığa inanıyoruz. Dünyanın hangi coğrafyası olursa olsun başta Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere AK Parti olarak her zaman mazlumların yanında, haksızlıkların karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Somali’ye insani vicdan ve yardıma muhtaç kardeşlerimize bir gelecek sağlamak için gittik. Orada dünyaya örnek olan insani yardımımız yine birilerini rahatsız etti ve bizi terörle tehdit ederek Somali’den kaçırmayı düşündürler. Ama ne kadar denerlerse denesinler ne yaparlarsa yapsınlar güçleri yardım elimizi Somali’den çekmemizi sağlamayacaktır. Bilakis Türkiye'nin Somali halkına desteği en güçlü şekilde sürecektir" dedi.

Ortadoğu’daki yaşanan gelişmelere de değinen İçten, Mısır ve Suriye’de yaşanan ölümlere dikkat çekerek, "Zalim, diktatör ve eli kanlı Esed rejimi Suriye’de 100 bin masum insanı öldürdü. Irak’ta kanlı saldırılar devam ediyor. Mısır’daki durum zaten ortada. Bu tabloya dikkatli bakarsanız göreceksiniz ki burada hem içeriden hem de dışarıdan organize bir oyun vardır. Ve bu hain oyunun aktörleri benzeri bir senaryoyu Türkiye’de de sahnelemek istemişlerdir. Gerçi bizde içerideki maşalar, figüranlar daha çok sayıdadır. Ama sayıları ne kadar olursa olsun başarılı olamayacaklardır” diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTENİLMİYOR"

AK Parti iktidarı olarak Türkiye’yi güçlendirdiklerini ifade eden İçten, bir çok kesimin Türkiye’nin güçlenmesini istemediğini ve buna engel olmaya çalıştığını söyledi. İçten, “10 yıl geriye dönüp bakınca bugün artık 3 kat büyümüş bir Türkiye vardır. Bugün artık dünyaya gündem yaratan bir Türkiye vardır ve Türkiye gerçek anlamda güçlü ve söz sahibi bir konumdadır. Bu sadece dışarıda değil içeride de böyledir. Siyaset sahnesinde de çok büyük adımlar attık. AK Parti olarak çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Bakın, en basitinden 10 yıl önce enflasyon yüzde 30- yüzde 35 civarındayken şimdi yüzde 6- yüzde 7 gibi bir rakam telaffuz edilmektedir. AK Parti olarak dünya çapında yatırımlara imza atıyoruz. Köprüler, yollar, tüp geçitler ve yüz akımız olan uluslararası havaalanları inşa ediyor ve istemezükçülere inat hizmetimizi halkımızla buluşturuyor, eserlerimize ara vermeksizin devam ediyoruz. Biz 2023’e hazırlanıyoruz. AK Parti olarak 2023’te dünyanın ilk onu arasına girecek bir Türkiye’yi sevdamızla büyütüyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Çözüm sürecini de değerlendiren İçten, sürecin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. İçten, "Mübarek Ramazan göz açıp kapayıncaya kadar tatlı bir rüzgar misali esti ve gitmek üzere. Özellikle bu rahmet ayında her şeyden çok ihtiyacımız olan şey aramızdaki kardeşlik, birlik ve dayanışmadır. Terörün kanlı elleri 30 yıldır yakamızı bırakmıyordu. Ama artık uzun bir zamandır kan akmıyor. Cenazeler kalkmıyor. Analar babalar ağlamıyor. İşte bu nedenle çok daha güçlü bir Türkiye resminde biz el ele, yürek yüreğe Çözüm Süreci’ne sonuna kadar destek olup bu büyük sıkıntıyı da çözeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER