Ak Parti’den Memur-sen’e Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye’nin 3 kasım seçimlerinden bu yana yaklaşık 11 yılda imza attığı atılımla, hem bölge hem de dünya ülkelerinin ilgisini çekecek boyutta ilerleme kaydettiğini...

Ak Parti’den Memur-sen’e Ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye’nin 3 kasım seçimlerinden bu yana yaklaşık 11 yılda imza attığı atılımla, hem bölge hem de dünya ülkelerinin ilgisini çekecek boyutta ilerleme kaydettiğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, beraberindeki çalışma arkadaşları ile birlikte Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş’e nezaket ziyaretinde bulundu. Altaç, AK Parti'nin tek başına iktidara geldiği Kasım 2002 seçimlerinden bu yana 11 yıl geride kaldığını hatırlatarak, bu süreçte Türkiye’nin, demokratikleşmeden, sağlığa, eğitimden ulaştırmaya önemli değişimler yaşandığını söyledi. Türkiye’nin üçte birini kapsayan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının kaldırılmasını, AK Parti'nin iktidara geldikten sonra attığı ilk demokratikleşme adımı olduğunu ifade eden Altaç, “Bölgede günlük hayatı kolaylaştırıp, atılan adımlara TRT 6 kanalında 24 saat Kürtçe yayın, Kürtçe dil kursu açabilme, üniversitelerde Kürtçe lisans yapabilme, 4+4+4 ve medyanın önündeki engellerin kaldırılması gibi demokratikleşme adımları atılmıştır” dedi.

Ak Parti iktidarından önce ülkede her türlü olumsuzlukların yaşandığını ifade eden Altaç, milli gelirin büyük bir kısmının illegal oluşumlara gittiğini ve bu durumun da ülkeyi sıkıntıya soktuğunu kaydetti. Altaç, “Bugün OHAL uygulandığı bir bölge düşünürsek sorunlara tartışma şansımız çok az olur ve ciddi bir engel ortaya çıkar. AK Parti hükümeti ile bu sorunlar ile ortada kalktı ve işler rayına oturmaya başladı. Rayına oturmaya başlayan işler kolay olmadı. Defalarca darbe girişimleri oldu. Suikast planları uygulanmaya çalışıldı. Parti kapatma girişimleri oldu. Daha sayamayacağımız birçok olumsuzluklar oldu. Halkımız bunlara prim vermedi. Sayın Başbakanımız başörtüsü sorununu temelli çözeceğiz dedi bu ülkede ve bölgede artık kardeşlik rüzgarları esecek diye bir beyanı oldu. Tabi ülkemizin sorunlarını yavaş, yavaş çözüme kavuşturacağız. Bunlar kolay işler değil. Tabi biz bunları gerçekleştirirken bazı aksaklıkların olması gayet olağandır. Çünkü ülkemizdeki sorunları 3-5 senede şansınız olamaz burada bizim sayın başbakanımıza ve hükümetimize destek vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR’IN ÖNÜ AÇILACAKTIR

2014 yerel seçimlerde AK Parti’nin başarısı ile Diyarbakır’ın önünün açılacağını belirten Altaç, bu durumun herkes için çok iyi sonuçlar doğuracağını söyledi. Altaç, “Bugün ortak paydada bizlerin ve sizlerin güçlü olması gerekir. Siz ve sizler gibi STK’lar, dernekler geniş kitlelere hitap eden demokratik yapılarsınız. Sizleri çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti hükümetinin eğitim, sağlık, ulaştırma ve ekonomi alanında yaptığı demokratikleşme adımlarını takdire şayan olarak karşıladıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER