BÖBREKLERİ İLE HAYAT VERDİLER

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek rahatsızlığı çeken 3 hastaya eş ve ağabeyleri organlarını vererek ikinci yaşama şansı verdi.

BÖBREKLERİ İLE HAYAT VERDİLER
BÖBREKLERİ İLE KOCA V EKARDEŞLERİNE HAYAT VERDİLER

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böbrek rahatsızlığı çeken 3 hastaya eş ve ağabeyleri organlarını vererek ikinci yaşama şansı verdi.

7 aydan bu yana diyalize giren Mehmet Güzel eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Hastalığı dolayısı ile çalışmakta zorlanan Mehmet Güzel, 6 çocuğunun annesi Fatma Güzel’in hastalığı boyunca kendisine çok yardımcı olduğunu belirtti. Eşi ile görücü usulü evlenen Fatma Güzel 20 yıldır aynı yastığı paylaştığı kocasına böbreğini seve seve verdi.

BÖBREKLERİN KARDEŞLİĞİ


Nakillerin yeniden başlaması ile bir hafta da 3 ayrı nakil gerçekleştiren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha önce de kayıt altına aldığı 413 organ bağışı ile Türkiye sıralamasında birinci olmuştu. 3 nakilden ikisi kardeşler arasında yapıldı. 21 yaşındaki Gülbahar Tutal’a ağabeyi Fikret Tutal böbreğini verdi. 1 yıldır böbrek hastası olan Gülbahar Tutal ağabeyinin verdiği böbrekle hayata tutundu. Gülbahar Tutal şöyle konuştu: “Hiç yaşamadığım kadar çok mutluyum. Artık abimle böbreklerimizde kardeş oldu. Bana böylesi sağlıklı bir hayat sunduğu için ona minnettarım. Diyarbakır’da böyle bir ameliyatın yapılabilmesi de bizim için büyük bir şans”

Bir diğer nakil ise 10 yıldır hayatını diyaliz makinesine bağlı sürdüren Askeri Çoban’ na ağabeyinin verdiği böbrekle gerçekleşti.Evli ve 1 çocuk babası Askeri Çoban ağabeyi Ramazan Çoban’ nın fedakârlığı ile sağlığına kavuştu. Askeri Çoban: “10 yıldır diyalizden ne çektiğimi Allah bilir. Ailem bilinçsiz olduğu için hayatım adeta zindana dönüştü. Ancak ağabeyim yengemden izin alarak ikinci bir yaşama şansı verdi. Mutluluğumdan yaşadığım acıları unuttum. Bize aile ortamı yaşatan hastane yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Hayata sil baştan başlamayı planlıyorum”dedi. Vatandaşlara çağrı yapan Çoban: “Organlarınız toprak olmadan lütfen bağış yaparak hayat kurtarın”diye konuştu.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu: “Organ nakli birimiz bir haftada 3 başarılı nakil ameliyatı yaparak sağlık alanında Diyarbakır’da tarih yazdı. Daha önce hemşerilerimiz böylesi ameliyatlar için batıya gitmesi gerekiyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın bölgeye yaptığı yatırımla bölgemiz de sağlık alanında önemli adımlar atılmaya başlandı. Uzman doktor sıkıntımız nedeniyle organ nakline kısa süre ara verilmişti. Ancak bu eksikliğimizi gidererek tekrar nakil işlemlerine başlatmanın ve şifa vermenin mutluğunu yaşıyoruz. Özverili çalışmalarından ötürü doktorundan hemşiresine kadar tüm sağlıkçıları kutluyorum. Organ nakil merkezimizde şuan sadece böbrek nakli yapıyoruz. Gerekli alt yapı oluşturulup yakın zamanda diğer organ nakli işlemlerine de başlamayı planlıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER