Zeytin Dalı Barış Platformu’ndan İha’ya Ziyaret

Birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelip oluşturduğu Zeytin Dalı Barış Platformu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'nu ziyaret etti.Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ile...

Zeytin Dalı Barış Platformu’ndan İha’ya Ziyaret
Birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelip oluşturduğu Zeytin Dalı Barış Platformu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'nu ziyaret etti.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ile Azadi İnisiyatifi üyesi Muhammed Akar'ın da aralarında bulunduğu Zeytin Dalı Barış Platformu üyeleri, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ile bir araya gelerek çalışmalarını anlattı. Yaklaşık üç yıldır yapılan fikir tartışmasının ardından platform kurma kararı aldıklarını anlatan Zeytin Dalı Barış Platformu Sözcüsü Muhammed Akar, toplumun her kesiminden, her siyasi partiden, inanç grubundan ve mesleki grupta insanların bir araya gelip oluşturdukları bir platform olduklarını söyledi. Her platformun bir felsefesi, vizyonu ve misyonu olduğunu anlatan Akar, şöyle konuştu: "Biz de insan odaklı bir platform kurma gayretine girdik. Uzun süren isim tartışmasının ardından Zeytin Dalı Derneği ismini belirledik. Platform, insan onurunu, emeğini, hürriyetini esas alan ve insanı yaşamın öznesi haline getiriyor. İnsan saygındır, insan saygıyı hak ediyor. Ama bugün insanlar ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bir fetret döneminden bahsedebiliriz. Bugün dünyanın büyük bir kısmı açlık, yoksulluk, esaret ve savaşla maalesef imtihan edilmektedir. Çok az bir kesimin belki biraz huzuru var. Dünyadaki bu temel adaletsizliği, eşitsizliği biz gündemleştirmek istiyoruz. Buna ilişkin eleştirilerimizi dile getirmek istiyoruz. Biz diyoruz ki, hakça kazanım, adilce bölüşüm olsun. Dünyadaki sorunların, savaşların temelinde bu mesele var. Hakça kazanım ve adil bölüşüm olursa, dünyadaki sorunların bir kısmı çözülmüş olur. Emeğe saygı ve helal kazanç diyoruz. Diğer bir meselede, yeryüzü bizim malik olduğumuz şeydir. Dünyamız Allah’ın bize emanetidir. Yarınki nesillere ulaştıracağımız emanetlerdir."

Bazı zalim devletlerin dünyayı parsellediğini ve egemenlik kurduklarını belirten Akar, şunları söyledi: "Dünyanın efendisi iddiasındaki devletler, dünya enerjisinin büyük bir kısmını sömürüyor ve bunun neticesinde maalesef Ortadoğu’da, Afrika’da, Güney Amerika’da Uzak Doğu'da milyarlarca insan yoksulluk ve savaşı yaşamaktadır. Bu manada biz büyük devletlere diyoruz ki, yer yüzü, gökyüzü, var olan her şey sadece ve sadece Allah’ındır. Mülk Allah’ındır. Allah’ın olan bir mülkün üzerinde hak iddia etmek, bize göre şirktir. Biz, bu mülkün Allah’ın olduğunu ve sadece emanetçisi olduğumuzu söylüyoruz. Yeryüzünü kirletmeye, sömürmeye, fesat, savaş çıkarmaya, insanlara zulmetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Barış platformumuz, kendi nefsinden başlayarak bütün dünyada bir barışın tesis edilebilmesi için evrenin bize emanet olduğu bilinciyle hareket etmemiz lazım.”

Akar, Ortadoğu’da son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. Akar, Ortadoğu’da son zamanlarda maalesef büyük bir kavga olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı güçler, Şii ve Sünni kavgası çıkararak, İslam coğrafyasına fesat soktular ve kardeş kavgasına sebep oldular. Biz de diyoruz ki, ey Müslümanlar gelin birleşin. Şii ve Sünni diye ayrılmayalım. Müslümanlar olarak birlik olalım. Sadece Müslümanları değil, bütün insanlığı kucaklayacak bir ahlaka sahibiz. Son günlerde içimizi çok derinden yaralayan Mısır, Suriye, Irak ve başka yerlerde yaşanan iç çatışmaları benimsemediğimizi ve esas itibariyle de bu bölgelere barış gelmesi için elimizden geleni sarf edeceğimizi de belirtmek istiyoruz."

Kürt sorununa da duyarlı olduklarını kaydeden Akar, Kürt halkını Ortadoğu halkının kadim, şerefli ve Müslüman bir halkı olarak gördüklerini dile getirdi. Akar, Kürt halkının her zaman Müslüman kardeşleriyle beraber olduğunu belirtti.

İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zeytin Dalı Barış Platformu'nu yakından takip edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER