Ak Parti’li Beyaz Adem’leri Gezdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’daki Aile Destek Merkezleri’nde (ADEM) incelemelerde bulundu.Sur ADEM’i ziyaret eden Beyaz, burada merkez yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Diyarbakır’da 3 restorasyonu...

Ak Parti’li Beyaz Adem’leri Gezdi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’daki Aile Destek Merkezleri’nde (ADEM) incelemelerde bulundu.

Sur ADEM’i ziyaret eden Beyaz, burada merkez yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Diyarbakır’da 3 restorasyonu aynı anda yürüttüklerini belirten Beyaz, bunlardan birincisinin fiziki restorasyon olduğunu söyledi. Afet yasası çıktığında Türkiye’de toplam 4 bölgenin bu kapsama alındığını hatırlatan Beyaz, bunlardan 3’ünün İstanbul’da birinin ise Diyarbakır'da olduğunu ifade etti. İkinci restorasyonun sosyal restorasyon olduğunu dile getiren Beyaz, bölgede yıllar yılı çok derin yaraların yaşandığını dile getirdi. Bölgede çok ciddi sosyal çöküntülerin olduğunu vurgulayan Beyaz, bunun rehabilitasyonunun çok uzun zaman alacağını bildirdi. Beyaz, “Fatma Şahin Bakanımızın önderliğinde aile destek merkezlerini, önceki dönem Bağlar Kaymakamımız Cengiz bey başlattı. Şimdi bu işin genel koordinatörü. Bağlarda ilkini açtıktan sonra ikincisini Fatma Şahin Bakanımız açtı. 3.’sü de açılışa hazır. Bütün aile destek merkezleri olarak baktığımızda Başbakanımıza bu proje sunulduğunda Başbakanımız projeyi çok beğendi çok destek verdi. Ve kendisi de Bismil’den canlı yayınla katıldı açılışa. Kendisi bunların açılışını yaptı. Doğu ve Güneydoğu’da şu anda ADEM sayıları 63’e ulaştı. Diyarbakır’da 18’e yükseldi. Şimdiye kadar 12 bin 200 kadın destek aldı. 5 bin 800 kadınımız destek merkezlerinde kurs almaya devam ediyor. 9 bine yakın kadınızın da destek almak için sırada bekliyor” dedi. Geçen sene kendilerine bu noktada aktarılan kaynağın 14 trilyon olduğunu anlatan Beyaz, “Ama bu 14 trilyonun başardığı işi 140 trilyon, 1.4 milyar bile başaramaz. Biz burada amacımız kadınlarımız gelsinler, ev ortamından çıkıp farklı kurslarla bir araya gelsinler. Bir şekilde konuşarak birbirlerini rehabilite etsinler. Siz gezdiğimiz zaman görüyoruz ki maalesef evlerde baba yok. Ya cezaevinde ya ölmüş ya işsiz, işsizlik en büyük sorunumuz. Çocuklar kadınlar sahipsiz. Bu anlamda aile destek merkezleri de sosyal restorasyon açısından önemli bir görev görmekte. Yeterli mi, değil. Arttırmaya devam ediyoruz. Her mahallede olması noktasında talep var. Lice’de, Bismil’de, Silvan’da açtık. Çok ciddi faydalarını gördük görmeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

“KÜRTLER BU MEMLEKETİN ASLİ UNSURLARIDIR”

Üçüncü restorasyonun siyasi restorasyon olduğunu aktaran Beyaz, şöyle devam etti:

“Diyarbakır’ın normalleşmeye ihtiyacı var. Bbu anlamda baktığımızda Başbakanımız önderliğinde devam eden milli birlik beraberlik kardeşlik projemiz ve son gelindiği itibarı ile çözüm süreci. Bunu başlatan lider de Başbakanımızdır. Tüm taraflardan Diyarbakır olarak bakıp gezdiğimiz zaman yüzde 100 bir destek var. 7 aydır hiçbir çocuğumuzun kanı dökülmedi. Bu bizim için çok umut vericidir, önemlidir. Siyasi restorasyon dediğimiz işte budur. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nın açılışında biz oradaydık, mesele doğu ile batı arasında fark kalmamasıdır. Batıya nasıl bakılıyorsa, doğuya öyle bakılmasıdır. Sayın Başbakanımız 2005’te buraya geldiğinde Kürt meselesi benim meselemdir dediği ve başladığı devam ettiği projeler adına, bugün geldiğimiz noktada artık devletin hükümetin hiç kimsenin Kürtlerle meselesi kalmamıştır. Kürtler bu memleketin asli unsurlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti ben vatandaşıyım diyen herkesin bir diğerinden farkı yoktur. Önümüzdeki süreçte de bir anda Diyarbakır’da yürütmek zorundayız. Yeni anayasa bizim en önemli işimizdir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER