Kimse Yok Mu Derneği’nden Ramazan Seferberliği

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Ramazan ayı boyunca, ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz 10 bin aileye yönelik ayakkabı, gıda yardımları dağıtacak.Ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kimse Yok Mu Derneği...

Kimse Yok Mu Derneği’nden Ramazan Seferberliği
Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Ramazan ayı boyunca, ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz 10 bin aileye yönelik ayakkabı, gıda yardımları dağıtacak.

Ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Ahmet Dabanoğlu, insanlar ve gönüller arasındaki uzaklıkların kardeşliklere dönüştürülmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Kimse Yok Mu Derneği olarak her Ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri yardım çalışmalarını bu yıl çok daha geniş bir platformda sürdürdüklerini ifade eden Dabanoğlu, 10 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Derneğe kayıtlı olan bu vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda ayakkabı, gıda, bay-bayan ve çocuk kıyafetleri yardımında bulunduklarını aktaran Dabanoğlu, "Bu yıl ki yardımı bayrama denk getirdik. İnşallah, mübarek Ramazan Bayramı öncesinde bütün kardeşlerimizin ihtiyaçlarını temin etmiş olacağız. Çocuklar için çeşitli oyuncaklar dağıtarak, adeta çifte bayram yaşamaları için çaba harcıyoruz” dedi. Yardım yapmak için varlıklı olmak gerekmediğini anlatan Dabanoğlu, yardımların daha çok batı tarafından geldiğini ifade etti. Dabanoğlu, "Ağırlıklı olarak ülkemizin Batı kesimlerinden hayırsever kişi ve kuruluşların gönderdiği muhtelif yardım malzemelerini dağıtıyoruz. Gönlümüz istiyor ki, Diyarbakırlı hayırsever kardeşlerimiz de bu hayır kervanında yerini alsın. Dileyen hayırsever vatandaşlarımız, yapacakları yardımları bizimle birlikte, ihtiyaç sahibi aileye götürüp teslim edebilirler. Böylelikle Diyarbakır’da kardeş aileler zincirine yeni halkalar ekleyerek, yıkılmaz kardeşlik bağları oluşturabiliriz. Bu müstesna iyilik kervanına herkesin katılımını kolaylaştırıp sağlayabilmek için aylardır ciddi bir altyapı çalışması yaptık. Sosyal incelemesini tamamladığımız ve derneğimize kayıtlı on bin aile belirledik. İçlerinde yetim ve öksüzlerin de olduğu, hiç bir geliri olmayan, birçoğu kiracı olan bu Ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapıyoruz. Ümit ediyorum ki, mübarek Ramazan ayı, sosyal bir bayram ve şenlik olarak duyarlı halkımız tarafından en iyi şekilde değerlendirilecek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER