BDP'DEN HES PROTESTOSU

Diyarbakır Milletvekili Ayna: "Trilyonlarca lira para harcanarak bu yöre kuraklaştırılıyor. Bunu da en fazla 30 yıl elektrik üretmek için yapıyorlar"

BDP'DEN HES PROTESTOSU
BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna,"Trilyonlarca lira para harcanarak bu yöre kuraklaştırılıyor. Bunu da en fazla 30 yıl elektrik üretmek için yapıyorlar" dedi.

BDP üyeleri, Kulp ilçesinde inşa edilen Hidro Elektrik Santrallerini (HES) protesto etmek için yolda araçlarını bırakarak barajın önüne kadar yürüdü. Jandarma ve polisin geniş güvelik önleminin aldığı baraj önünde basın açıklaması yapıldı.

Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, burada yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar yapımı tamamlanmış baraj sayısının 2 bin 500'ü bulacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Mezopotamya topraklarının önemi neredeydi. Dört mevsimin yaşandığı ender bir yerdir, toprağın veriminden dolayıdır, suyundan dolayıdır. Burayı önemli kılan şeyi hükumet ortadan kaldırıyor. Dünyada organik denen bir şey kalmadı. Şu anda organik Mısır bulmak mümkün değildir. Buğday da oraya doğru gidiyor. Çünkü doğal yaşamı ortadan kaldırıyoruz, köyleri boşaltıyoruz, dört duvara hepsediyoruz. Trilyonlarca lira para harcanarak bu yöre kuraklaştırılıyor. Bunu da en fazla 30 yıl elektrik üretmek için yapıyorlar. Tarım burada ölecek, bu doğal yaşam içinde yaşayan canlılar, hayvan ve bitki çeşitleri ağaç çeşitleri ölecek. 2023 yılına kadar 2 bin 500 bölge bunu yaşayacak."

Basın açıklamasının ardından gruptakiler, dağıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER