“DİYARBAKIR DEAH ORGAN NAKLİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU“

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu: "Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ nakli birimi kayıt altına aldığı 413 bağışla Türkiye birincisi oldu"

 “DİYARBAKIR DEAH ORGAN NAKLİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU“
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ nakli birimi kayıt altına aldığı 413 bağışla Türkiye birincisi oldu" dedi.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Kurtoğlu, Diyarbakır'da organ nakil biriminin bir haftada 3 ayrı böbrek nakli yaptığını söyledi.

Yapılan organ nakliyle 3 hastanın sağlıklarına kavuştuğunu belirten Kurtoğlu, şöyle konuştu:

"Talep üzerine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışanlarının tamamı kadınlardan oluşan bu ameliyathaneyi hizmete sunduk. Şu ana kadar bu ameliyathanede 6 kadın şifa buldu. Algoloji (Ağrı) Polikliniğini hizmete açtık. Bu polikliniğimiz randevulu olarak hasta kabulüne başladı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde anne oteli açtık. 13 yataklı anne oteli doğumevinde hizmet veriyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesi kurduk. Yeni cihazlar alarak ameliyatsız bel ve boyun fıtığını tedavi etmeye başladık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 dilde söyleşilerin yer aldığı 'sağlık bülteni' adıyla bir dergi çıkarmaya başladık. Bölgede bir ilk olan cerrahi onkoloji servisi meme koruyucu cerrahi dalında başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi. Bu yöntem ile kanserli meme alınmadan meme dokusu korunarak hasta kanserden kurtuluyor. Fizik tedavi servisimize yeni cihazlar alarak topuk dikeni tedavisi yapmaya başladık. Ayrıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde immünoloji polikliğini hizmete açtık."

Kurtoğlu, bozuk asansörlerle gündeme gelen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 asansörü hizmete sunduklarını sözlerine ekledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER