Savaştan Kaçan Suriyeli Ailenin Dramı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Hani ilçesine yerleşen 15 kişilik aile, yetkililerden yardım bekliyor.Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve yaklaşık 2 aydır Hani'de bir hayırsever tarafından kendilerine...

Savaştan Kaçan Suriyeli Ailenin Dramı
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Hani ilçesine yerleşen 15 kişilik aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve yaklaşık 2 aydır Hani'de bir hayırsever tarafından kendilerine tahsis edilen barakada ikamet eden 15 kişilik Suriyeli aile hayatta kalma savaşı veriyor. İki odalı bir evde barınan ailenin reisi Abdurrahman Cuma, ayakları tutmadığı için iş yapamaz durumda. Şimdiye kadar hiç yardım alamadıklarını belirten Suriyeli aile, hayırseverler ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade eti.

Hani İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nihat Çam, aileyi kaldıkları evde ziyaret etti. Çam, "Yaklaşan soğuk kış günlerinde ilçemize gelen Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya katkıda bulunmak için halkımızın da yardımlarını esirgememelerini istiyoruz. Yaklaşık 2 aydan beridir ilçe merkezinde 2 odalı barakada yaşam mücadelesi veren 15 kişilik Suriyeli aileye dernek olarak ilçe genelinde yardım kampanyası başlattık. Bu insanların battaniyeden kuru gıdaya, elektrikli sobadan ilaçlara kadar her şeye ihtiyaçları var. Biz de dernek olarak bu kampanyada bu insanlarımıza büyük görev düştüğünün bilincindeyiz. Vatandaşlarımız, vicdani ve bir insanlık görevi olarak ilçemizde bulunan Suriyelilere yardım etmeli. Bunun için bütün Hanili vatandaşlarımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER