VENİ VİDİ DE YANGIN

Dağkapı semtinde yer alan Özel Veni Vidi Hastanesi'ndeyangın çıktı.

VENİ VİDİ DE YANGIN
Dağkapı semtinde yer alan Özel Veni Vidi Hastanesi'nde yangın çıktı.

Jeneratörün alev almasıyla başlayan yangının büyümesiyle itfaye ekiplerinin çağrıldığı hastanede bir yandan yangına müdahale edilirken diğer yandan hastalar dışarı çıkarılmaya çalışılıyor.

Yangının bodrum katında ki jeneratörden çıktığı sanılıyor. Şuanda bodrum katının tamamını alevler sarmış durumda. Yaralıların olduğu belirtiliyor.

Çok sayıda ambulansın sevk edildiği hastanede tedavi görenler hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi.

FARKLI HABER SİTELERİNDEN DERLENEN HABERE GÖRE; Diyarbakır'ın Dağkapı Semti'nde bulunan 153 yatak kapasiteli özel bir hastanenin acil servisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle bugün saat 11.45 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine hemen itfaiye ekipleri sevk edilirken, yangın hastanede büyük paniğe neden oldu. Çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulansın sevk edildiği hastanede tedavi gören ve aralarında çocukların da bulunduğu hastalar başak hastanelere nakledilmek istenirken zaman zaman panik yaşandı.Hastanede yangın kontrol altına alınırken, yoğun duman altında hastalar ambulanslara alınarak başka hastanelere nakledildi. Hastanenin çocuk servisinde tedavi görenler ise yine ambulanslarla Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.
Hastaların tahliyesi sırasında bazı hasta yakınları ekiplerin içeriye rahat girebilmesi ve hastaların çabuk çıkabilmesi için hastanenin camlarını kırdı.

................. ........................ ........................... ........................ ........................

Diyarbakır’da Özel Veni Vidi Hastanesi’nde çıkan yangında, faciadan dönüldü. Kuvözde bulunan bebekler ile ameliyat olan hastalar tahliye edildi.

Edinilen bilgilere göre, Sur ilçesinde bulunan Özel Veni Vidi Hastanesi’nin bodrum katında yangın çıktı. Yangından çıkan dumanlar, bir anda 8 katlı hastane binasını sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans ekibi yönlendirildi. Bazı hastalar kendi imkanları ile hastaneden çıkarken, yoğun bakım ünitesinde olan hastalar, hastane çalışanlarının yardımıyla tahliye edilebildi. Yangın esnasında kuvözde bulunan bebekler ile ameliyat olan hastalar tüpleri ile birlikte yangın merdiveninden çıkarılırken, hasta yakınları sinir krizi geçirdi. Çıkan dumanlardan, hastalar, yakınları ve çevrede bulunan vatandaşlar da etkilendi.

Tahliye edilen hastalar ile dumandan etkilenen vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi.

Öte yandan, olay yerinde toplanan kalabalık, olup biteni şaşkın gözlerle izlerken, bazı vatandaşlar ise cep telefonlarından görüntü çekti. Sağlık ekipleri ile cep telefonundan görüntü çeken vatandaşlar arasında kısa süreli tartışma çıktı.

Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirilirken, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.


HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER