YASAĞA RAĞMEN MAYTAP

Diyarbakır’da valiliğin yasak kararına rağmen özellikle mahalle aralarındaki küçük market ve bakallarda satılan maytaplar bu bayramda da tehlike saçtı. Maytaptaki tehlikelerin farkında olmayan çocuklar hem kendi sağlıklarını riske attı,hem de vatandaşların huzurunu bozdu.

YASAĞA RAĞMEN MAYTAP
Diyarbakır’da bayram günlerinin kabusu olan maytaplar valilik kararı ile yasaklandı. Ne varki para kazanma uğruna insanların insanların sağlığını hiçe sayan,özellikle de çocukların oyun oynama duygularını istismar eden zihniyet bu bayramda da boş durmadı. Mahalle aralarındaki bakkal ve küçük marketlerin yanı sıra bu işin ticaretini yapanlar kaçak yollarla da olsa bu tehlikeli maddeleri temin ederek çocuklara sattı. Uzmanların sağlık açısında tehlikeli olduğunu defalarca açıkladığı maytaplar yüzünden yine bir çok çocuk yaralandı,sokak araları ve sokaklarda çıkarılan gürültü ile vatandaşlara bayram adeta zehir edildi. Geçtiğimiz yıllarda bir çok çocuğun hayatına mal olan maytap bu kez de ciddi yaralanmalara yol açtı.

NİCE HAYATLARI KARARTTI AMA

Satışının normalde yasak olmasına rağmen mahalle içindeki bakkallarda bile çok ucuz fiyata alınabilen ve merdiven altı tabir edilen imalathanelerde yapılan maytaplar, yanıklara, körlüklere, el ve kol yaralanmalarına, hatta parmak kopmalarına bile neden olabiliyor. İçinde barut bulunan ve fazla ses çıkarması için gereğinden fazla barut konulan bu tür oyuncakların çok tehlikeli olduğunu da dile getiren yetkililer, anne ve babalara, çocuklarını bu tür oyuncakları almamaları konusunda uyarmaları ve sık sık kontrol etmeleri gerektiğini ifade ediliyor.
Geçen yıl özellikle bayramlarda önemli bölümünü çocukların oluşturduğu çok sayıda kişide patlayıcı madde ve boncuk atan oyuncak tabancalara bağlı göz yaralanmalarıyla karşılaşılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER