Özgür-der Başkanı Koç: “suriye’de Kürtlere Yönelik Saldırı Yok”

Özgür Düşün ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Suriye’de Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgede sivillere yönelik herhangi bir saldırının bulunmadığını ileri sürerek, “Başımıza, kurumumuza...

Özgür-der Başkanı Koç: “suriye’de Kürtlere Yönelik Saldırı Yok”
Özgür Düşün ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Suriye’de Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgede sivillere yönelik herhangi bir saldırının bulunmadığını ileri sürerek, “Başımıza, kurumumuza ya da kurumumuz ile ilgili herhangi bir ferdimize yapılan saldırıdan da başta Kürt ulusal medyası olmak üzere bu işe sosyal medyada ya da farklı kanallarla aracılık eden kişileri sorumlu tutacağız” dedi.

Özgür-Der Diyarbakır Şube binasında düzenlenen basın açıklamasına şube başkanı Murat Koç, Bağlar ilçe temsilcisi Nurullah Canpolat ve yöneticiler katıldı. Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Koç, dün gece saat 01.30 sularında Bağlar temsilciliğine kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteylli ile saldırı düzenlendiğini söyledi. Koç, “Biz Rojava bölgesinde burada katliam olduğuna dair ortaya konan görüntülerin, belgelerin basın etiği açısından kendimize yakın haber sitelerinde, yalan olduğunu ortaya çıkardığımız için burada bir katliamın belgelenmediğini ifade ettiğimiz için korkunç biçimde saldırıya uğradık. Başımıza, kurumumuza ya da kurumumuz ile ilgili herhangi bir ferdimize yapılan saldırıdan da başta Kürt ulusal medyası olmak üzere bu işe sosyal medyada ya da farklı kanallarla aracılık eden kişileri sorumlu tutacağımızı belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

“ÖZGÜR-DER MİLLİYETÇİLİĞİN ÇÖZÜM OLMADIĞINI HAYKIRMIŞTIR”

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Bağlar ilçe temsilcisi Nurullah Canpolat, Suriye’de Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgedeki hadiseler üzerinden bazı Kürt milliyetçi çevreler tarafından hedef gösterildiklerini savundu. Canpolat, “9 Ağustos gecesi Özgür-Der Van şubesine yönelik gerçekleştirilen molotoflu ve silahlı saldırının ardından dün gece Bağlar şubesine yönelik molotof kokteyli ile bir saldırı düzenlenmiştir. İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. Suriye Kürdistan’ında güya İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne yönelik ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Özgür-Der gerek Kürdistan’da gerekse Ortadoğu’nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm değil, daha fazla kan ve zulüm demek olduğunu ısrarla haykırmıştır. Özgür-Der’in tutumunu politik hesapları aleyhine bir engel olarak gören aynı kesim, günlerdir sahip oldukları medya aracılığıyla gerekse sosyal medya vasıtasıyla Özgür-Der’i hedef göstermiştir. Tehditler savurmuş ve nihayetinde bu süreç art arda kurumlarımıza yönelik fiili bir saldırıya dönüşmüştür. Suriye Kürdistan’ında hali hazırda belgelenen bir katliam olmadığını sadece özgür der değil Irak Kürdistan’ı yetkilileri de dahil olmak üzere bir çok Kürt grup dillendirmektedir. Özgür-Der şubesini yakmaya kalkışan zihniyetin halkımıza verebileceği hiçbir şey bulunmadığının, baskı yolu ile muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların karşı çıktıklarından da daha fazla esaret sisteminin peşinde koşan zavallılar olduğunun altını çiziyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER