Hayal ettiler başardılar

ABD hayalini kuran Diyarbakırlı 5 öğrenci, ‘Genç İnovatif Girişimcilik Projesinde' sumak bitkisinden sabun yaparak Türkiye birincisi oldu ve ABD'ye gitmeye hak kazandı.

Hayal ettiler başardılar
Türk Eğitim Derneği'nin yenilikçilik alanında kültür değişimini desteklemek için başlattığı ve ABD Ankara Büyükelçisi Franscis Ricciardone desteğiyle yürütülen "Genç İnovatif Girişimcilik Projesine " bu yıl 42 ilden 206 öğrenci katıldı. Proje final fuarına ‘S Cosmetics adlı sanal şirketle' yarışan Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencileri, sumak bitkisinden sivilce, akne, ekzema gibi deri hastalıklarında kullanılacak sabun ve sprey üretti. Yarışmada Türkiye birinci olar öğrenciler sumaktan geliştirdikleri ürün sayesinde 15 günlük ücretsiz Amerika Birleşik Devletleri gezisini hak kazandı.

YARIN YOLA ÇIKACAKLAR

Proje danışmanı olan Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ekrem Tunç ve projede yer alan öğrenciler, İbrahim Sercan Aydın, Aslıhan Tosun, Kübra Dalgon, Mehmet Doğuhan Kurtal ve Merve Kaplan vize işlemlerini tamamladı. İlk kez yurt dışına çıkacak olan öğrenciler 13 ile 27 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin önemli eyaletlerini gezerek, Amerikalı ailelere misafir olacak. ABD'ye gitmenin heyecanını yaşayan öğrenci ve öğretmenler, Türkiye ve Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANI BÜYÜK


Öğrencilerden İbrahim Sercan Aydın, "Çok istiyorduk hayalini kurup başardık. Her gencin hayalidir ABD'ye gitmek. Orda farklı kültürler öğreneceğiz. Kalacağımız ABD'li ailelere tarih ve kültürümüzü anlatan hediyeler götüreceğiz" dedi.

Yurt dışına gidecek şanslı öğrencilerden Aslıhan Tosun, "Çok heyecanlıyım. Ne yerde nede gökteyim. ABD gezisi bizim için farklı bir deniyim olacak. Amerikalı insanların yaşayış biçimlerini ve aile kültürlerine en çok merak ediyorum "diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER