Diyarbakır’da Kuyumcular Kurumsallaşıyor

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO), tüm üyelerine web sayfası hazırlayarak kurumsallaşmaya gittiğini açıkladı.Konuyla ilgili olarak DİKO Başkanı Mustafa Akkul tarafından yapılan açıklamada, tüm üye iş yerlerine web sayfası...

Diyarbakır’da Kuyumcular Kurumsallaşıyor
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO), tüm üyelerine web sayfası hazırlayarak kurumsallaşmaya gittiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak DİKO Başkanı Mustafa Akkul tarafından yapılan açıklamada, tüm üye iş yerlerine web sayfası hazırlandığını söyledi. Akkul, “Biz Diyarbakır kuyumcu esnafı olarak çağın tüm teknoloji imkanlardan yararlanmak istiyoruz. Biliyorsunuz yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre 1 milyon civarındaki şirket web sitesini kurmak zorunda. Firmaların kendi adlarına internette isim tescili ve web alanı hizmeti almaları gerekmektedir. Yeni yasanın yürürlüğe konulmasına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan 1535 maddelik tasarı mecliste kabul edildi. Bir takım eksikliklerinde giderilmesiyle birlikte kanunlaşarak yürürlüğe girecek olan tasarı, pek çok şeyi değiştirecek. Firmaların, yeni yasal düzenlemeler neticesinde getirilen hukuki yaptırımlara tabi olmamak amacıyla isim tescili ve web alanı başvurusunda bulunmaları zorunlu oldu” dedi.

Web tasarımı yaptırmanın artıları ve önemine vurgu yapan Akkul, firmaların web tasarımı yaptırarak aynı şehirde bulunduğu müşterileriyle ayrı kıtada bulunduğu müşteriye yakınlığının eşit seviyeye geleceğini kaydetti. Akkul, "Web tasarımı yaptırmak firma için olumlu bir imaj oluşturacaktır. Firmalar web tasarımı yaptırarak yenilik ve gelişmelerini müşterilerine bildirebilecek kampanyalarını paylaşabilecekler. Basılı materyal şeklinde hazırlanan tanıtımı araçlarından kurtularak, web tasarımı sayesinde tanıtım masraflarında ciddi bir maliyet düşümü yaşayabileceklerdir. 7/24 açık olması sayesinde e-ticaret çözümlemesi olan ve satış yapılan siteler gece gündüz para kazandırmaya devam edecektir. E-ticaret çözümleriyle satış rakamları yukarılara çekilecektir. Arama motorlarında bulunabilecek ve müşteri kazanabileceklerdir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER