Yatan Hastalara Kuaför Hizmeti

Sağlıkta dönüşüm projesiyle her geçen gün yenilenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatan hastalara ücretsiz kuaförlük hizmeti sunuyor.

Yatan Hastalara Kuaför Hizmeti
Sağlıkta dönüşüm projesiyle her geçen gün yenilenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatan hastalara ücretsiz kuaförlük hizmeti sunuyor.

5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti için yeni projeler üretmeye devam ediyor. Hastane; hastaların yataklarında kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla kuaförlük hizmeti sunmaya başladı. Özellikle moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması gereken hastaların kişisel bakım hizmetleri hastane tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Yatağa bağlı ve yaşlı hastalar yakınlarının isteği ile yerinde tıraş edilirken kuaför hizmetinden faydalanmak isteyen diğer hastalar ise hastane içerisinde kuaför olarak ayrılan odada tıraş ediliyor. Ayaklarına kadar gelen erkek kuaförünü gören vatandaşlar ise hizmetten oldukça memnun kalıyor.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, hasta memnuniyetinin önemini belirterek, “Eğitim ve Araştırma Hastanemiz şehir merkezine 10 km uzaklıkta yer aldığından hasta yakınları buraya kadar kuaför getirmekte zorlanıyordu. Bu hizmetin hastane tarafından verilmesi kararı aldık. Hastalarımızın sağlıklarına kavuşmaları için moral çok önemli. Bu açıdan hastalarımızın hastane içerisinde istedikleri zaman tıraş olmaları aynaya bakan hastaya kendini daha iyi hissettirir. Hastaları ziyarete gelen yakınları da onları daha zinde ve daha canlanmış olarak görür. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde hastalarımız için en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Bu imkânı sağlamada emeği geçen görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalar için oluşturulan kuaförlük hizmeti kadrosunda görev yapan Hidayet Layik İpek ise titizliğe önem verdiklerini belirterek, “ Özellikle yatağa bağlı yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımız saç ve sakal tıraşlarını zamanında olamıyordu. Bu durum çoğu hasta ve hasta yakınlarını rahatsız ediyordu. Rutin aralıklarla hastalarımızı ziyaret edip, her hasta için ayrı malzeme kullanarak hastane şartlarında olabildiğince hijyenik bir şekilde hastaları tıraş ediyoruz. Hasta ve hasta yakınları bu hizmeti görünce önce şaşırıyor sonra da çok sevinerek teşekkür ediyorlar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER