Kışanak Bdp’nin Siyaset Akademisine Katıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin düzenlediği siyaset akademisinde yaptığı açıklamada, “Biz bizim partimize yandaş değil, partimize yoldaş arıyoruz. Bize verdikleri oy, eğer bizim ilkelerimiz ile...

Kışanak Bdp’nin Siyaset Akademisine Katıldı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin düzenlediği siyaset akademisinde yaptığı açıklamada, “Biz bizim partimize yandaş değil, partimize yoldaş arıyoruz. Bize verdikleri oy, eğer bizim ilkelerimiz ile uyumlu değilse, değerlerimiz ile uyumlu değilse, eğer bizim demokratik bir gelecek kurgumuz ile örtüşmüyorsa alsınlar o oyu başlarına çalsınlar” dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen siyaset akademisine BDP Eş Başkanı Kışanak ile parti yöneticileri katıldı. Kışanak siyaset akademisinin ilk dersinde yaptığı açıklamada, partilerinin herhangi bir parti olmadığını söyledi. İktidar olmak için, koltuk kazanmak için, mevki kazanmak için bu mücadeleyi yürütmediklerini belirten Kışanak, kendilerinin idealleri, hedefleri ve gelecek kurgularının olduğunu ifade etti. Partilerine yandaş değil yoldaş aradıklarını kaydeden Kışanak, “Bize verdikleri oy, eğer bizim ilkelerimiz ile uyumlu değilse, değerlerimiz ile uyumlu değilse, eğer bizim demokratik bir gelecek kurgumuz ile örtüşmüyorsa alsınlar o oyu başlarına çalsınlar. Bu kadar açık söylüyorum, bu kadar keskin ve net olun. Bu kadar keskin ve net olmazsak, bir toplumsal dönüşüm sağlayamayız. Biz diğer partiler gibi, aman çok oy alalım aman biz iktidar olalım, aman biz koltukları kapalım, biz bilmem ne peşinde olalım değil, biz bir toplumsal devrimin peşindeyiz. Evinde kadınlara eşit davranmayan, hiçbir insanın yurtseverliğini kabul etmeyin. Kızına, eşine, gelinine ailesinde birlikte yaşadığı kadınlara eşitlik hukuku ile yaklaşmayan ona değer vermeyen, onun iradesini kabul etmeyen hiçbir insanı yurtsever kabul etmeyin. Oyunu da istemeyin lazım değil bize” diye konuştu.

“HÜKÜMETİN KÖKLÜ BİR ZİHNİYET DEĞİŞİMİ İÇİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”

Hükümetin, köklü bir zihniyet değişimi içinde olduğunu düşünmediklerini dile getiren Kışanak, AK Parti’nin tutumlarıyla, davranışlarıyla, izledikleri yol yöntemleriyle, sözleriyle, politikalarıyla zaten bunu açığa koyduklarını savundu. Kışanak, “AKP hükümeti de tekçi devlet zihniyetinin ortaya çıkardığı bir iktidar olanağıdır, bu iktidar olanağının sonuna kadar yararlanmak ve bu tekçi devlet zihniyeti içinde kendilerini var etmeye çalışıyorlar. Zorlandıkları yerde de kısmi kısmi adımlar atıyorlar. Biz kaç ay geçti AKP hükümeti hiçbir şey yapmadı ne olacak artık soruları hem önemlidir hem de bence önemsizdir. Önemlidir çünkü biz kendi politik hedeflerimizi hayata geçirmek için, kendimizi yeniden kurgulayacağız, örgütümüzü güçlendireceğiz, çalışmalarımızı ona göre planlayacağız, kendi politik hedeflerimize varmak için bu soruyu soracağız. Evet silahlar sustu, evet savaş durdu, evet ölümler bitti. Bu soru önemsizdir çünkü, bizim kimseden inayet bekler gibi barış beklememiz söz konusu değil. Bunu kendi emeğimiz ile kendi mücadelemiz ile yaratacağımızın farkındayız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE TOPLUMUNUN BİLE ÇOK BÜYÜK BİR KESİMİ ÇÖZÜM İSTİYOR”

Ortada barışı gerçekleştirme çabalarının olduğunu aktaran Kışanak, “20 yıllık bir deneyim var ortada 1993-2013. Bütün bu yolların her birinde yaşadığımız her bir deneyden çıkarttığımız dersler var. Gelinen aşamada da artık bu yol kesintisiz bir şekilde ilerlemenin koşullarına sahip olmuştur. Bugün kışkırtılan, ırkçılığa teşvik edilen yer yer linç girişimlerinde bile kullanılmaya çalışılan Türkiye toplumunun bile çok büyük bir kemsi çözüm istiyor. O zaman biz çözümün muhatabını bulduk, çözümün muhatabı AKP değil, devlet değil, Türkiye toplumudur. Bu yolu yürüyeceğiz, bunda kararlıyız. Bu yola gelen gelir, gelmeyen de tarihin çöp sepetine atılır. Ne rüya görsünler, ne hayal kursunlar, ne bölgesel konjöktürden bize de bir pay çıkar mı diye heves etsinler, boş beleş şeylerle uğraşmasınlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER