Diyarbakır Barosu’ndan Yeni Adli Yıl Açıklaması

Diyarbakır’da adli yıl açılışı nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.Adli yılın açılışı nedeniyle Diyarbakır Barosu tarafından adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir...

Diyarbakır Barosu’ndan Yeni Adli Yıl Açıklaması
Diyarbakır’da adli yıl açılışı nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.

Adli yılın açılışı nedeniyle Diyarbakır Barosu tarafından adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, yeni adli yılın, hukukun üstünlüğüne saygının sağlandığı, adaletsizliklerin sona erdiği bir yıl olması temennisinde bulundu. Dünya Barış Günü ve adli yılın başlangıcının aynı günde birleşmesi nedeniyle, ekmek ve su kadar barışa ihtiyaç duyulduğunu belirten Elçi, yeni adli yılın bir barış yılı olmasını dilediğini söyledi. Tüm insanların adil bir şekilde yargılandığı bir sistem istediklerini vurgulayan Elçi, “İfade özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel değeridir. İfade özgürlüğü ve bu özgürlüğün araçlarından olan toplanma ve gösteri özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokrasiden söz edilemez. Geçtiğimiz adli yılda; Türkiye’nin dört bir yanında ifade, toplanma ve gösteri özgürlüğü hakkına ağır müdahaleler yapıldı, güvenlik görevlilerinin gereksiz, aşırı ve keyfi güç kullanımı sonucu çok sayıda kişi öldü, yaralandı, sakat kaldı. Yeni adli yılda başta ifade, toplanma ve gösteri özgürlüğü hakkına saygı bekliyoruz” dedi.

Avukatların özgür ve etkili olamadığı bir toplumda hiç kimsenin özgürlüğünün garanti altında olmadığını savunan Elçi, yeni adli yıla yine büyük mesleki sorunlarla girdiklerini, yirmiyi aşkın avukatın tutuklu olarak yargılandığını ifade etti. Elçi, yeni adli yılda meslektaşlarını görevlerinin başında, görmek istediklerini dile getirdi. Avukatların ücret ve diğer ödeme sorunlarının çözülemediğine de dikkat çeken Elçi, “Yirmi dört saat esasıyla ve zor şartlar altında şehrin birçok farklı yerinde bulunan karakollara ve ilçelere, zor durumda olan insanlara hukuki yardım sunmak üzere görevlendirilen avukatlara, sözü bile edilemeyecek bir ücret ödenmektedir. Masraf ve yol giderleri de ödenmediğinden bu cüzi ücret yol giderini bile karşılayamamaktadır. Uzun bir süredir, Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili makamlar nezdinde yaptığımız girişimler hala sonuç vermemiştir. Herkesin şunu çok iyi bilmesi gerekir ki, biz bu angaryaya, insanları savunmasız bırakmamak ve insan haklarına olan saygımız nedeniyle katlanıyoruz. Yetkililerden yeni adli yılda mutlaka bu soruna kesin bir çözüm getirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER