Dicle Üniversitesi’nde Kayıtlar Başladı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) öğrenci kayıtları başladı.Dicle Üniversitesi’nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için kayıt heyecanı başladı. Yüzde 50’si Diyarbakır’dan yüzde 50’si ise diğer illerden olmak üzere...

Dicle Üniversitesi’nde Kayıtlar Başladı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) öğrenci kayıtları başladı.

Dicle Üniversitesi’nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için kayıt heyecanı başladı. Yüzde 50’si Diyarbakır’dan yüzde 50’si ise diğer illerden olmak üzere lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencisi 7000 kişi Dicle Üniversitesi’ne kayıt için başvuruda bulundu. Yeni kayıtlarla birlikte Dicle Üniversitesi’nin öğrenci sayısı toplam 30 bine ulaştı. Yeni dönem için kayıt yaptıracak öğrenciler ile birlikte öğrenci sayısının 30 bine ulaştığını ifade eden Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sabri Eyigün, öğrencilerin memnun kalması ve kayıt işlemlerinin rahat bir şekilde yapılabilmesi için çalıştıklarını, şehir dışından gelen öğrencilerin otogarda karşılanarak, kayıtlarını tamamlayana kadar kendilerine her konuda yardım edildiğini aktardı. Öğrencilerin ve velilerin kayıt sürecini sorunsuz tamamlamaları için her türlü imkanın oluşturulduğunu kaydeden Eyigün, “Kayıtlar esnasında öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmiyor. Ayrıca öğrencilere küçük sürpriz hediyeler veriyoruz ve öğrenci kimlik kartları anında kendilerine teslim ediliyor. Öğrenci velilerimizin rahat refakat edebilmeleri için serin bir ortamda kendilerine ikramlarımız oluyor, arzu ettikleri takdirde ise personel eşliğinde araçlarla kendilerine kampüsümüzü tanıma imkanı sunuyoruz” dedi. Adana’dan Diyarbakır’a geldiğini belirten ve Dicle Üniversitesi diş hekimliği fakültesini kazandığını dile getiren Mutlu Kaya, Diyarbakır’a ve Dicle Üniversitesi'ne geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. İstanbul’dan geldiğini ve hiçbir önyargısının olmadığını anlatan Sena İnal ise tercih döneminde puanının, İstanbul’daki üniversitelere girebilecek yeterlilikte olduğunu ancak yaptığı araştırma sonucunda Dicle Üniversitesi’nin köklü bir geçmişe ve donanıma sahip olduğunu fark ettiğini anlattı. İnal, Dicle Üniversitesi’ne tercihleri arasında ilk sıralarda yer verdiğini ifade etti.

Dicle Üniversitesi kapalı spor salonunda sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinin 5 gün devam edeceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER