Büyükşehir Sezona Hazır

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 4 sezon önce veda ettiği lige bu hafta oynayacağı sezonun ilk lig maçıyla yeniden dönecek.Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da 4 sezonluk 2. lig özlemi...

Büyükşehir Sezona Hazır
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 4 sezon önce veda ettiği lige bu hafta oynayacağı sezonun ilk lig maçıyla yeniden dönecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da 4 sezonluk 2. lig özlemi sona eriyor. Kurulduğu yıl olan 1972 ile 1993 yılları arasında amatör liglerde mücadele eden, 1993-2006 yılları arasında da 16 yıl boyunca 3. ligde yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ilk kez 2006-2007 sezonunda şampiyon olarak 2. lige çıktı. 2. ligdeki 3 sezonunda 1 kez Türkiye Kupası’nda gruplara kalma ve 1 kez de ligde Play-off’da oynama başarısını gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 2009-2010 sezonunda başarılı olamayarak 3. lige düştü. 2010-2011 sezonunda 3. ligde normal lig sezonunu ilk 5’te tamamlayarak Ankara’daki Play-off maçlarına katılan Büyükşehir Belediyespor, finalde Denizli Belediyespor’a penaltılarla elenerek 2. ligi kaçırdı. 2011-2012 sezonunda yeniden Play-off’a kalan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, bu kez yarı finalde Bayrampaşaspor’a 2-0 yenilerek 2. lige çıkamadı. 2012-2013 sezonuna fırtına gibi başlayan Diyarbakır ekibi, ilk 13 maçını kazanarak rekor kırarken, sezonun tamamlanmasına haftalar kala 2. lige çıkmayı garantiledi.

ŞAMPİYON KADRO KORUNDU

Haziran ayında yapılan kongrede kulübün rengi yeşil-kırmızı olarak değiştirilirken hedef bu defa PTT 1. Lig olarak belirlendi. Önceki sezon takımı Play-off oynatan ve geçen sezon da 2. lige taşıyan teknik direktör Turhan Özyazanlar’la devam kararı alan yönetim, eski yöneticilerin yönetime alınmasıyla güçlendirildi. Şampiyon kadrodan 9 futbolcu ile tekrar anlaşılırken, dış transferde süper lig ve PTT 1. Lig deneyimine sahip isimler ağırlıkta olmak üzere 14 takviye yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 4 sezon aradan sonra oynayacağı 2. ligdeki ilk hafta maçını 8 Eylül Pazar günü deplasmanda İskenderun Demirçelikspor’la yapacak.Deplasmanda oynanan ve 4-1 kazanılan Yeni Malatyaspor maçından sonra takıma verilen izin sona erdi. İskenderun Demirçelikspor maçı hazırlıklarına yarın başlanacağı ifade edildi. Kulüp Başkanı Metin Kılavuz,hem yönetimde hem de teknik heyet ve takım kadrosunda istikrarı yakaladıklarını ifade ederek, başarıya susamış olan bölge halkına şampiyonluk hediye etmek istediklerini söyledi. Kılavuz, “Doğru tercihler yaptığımızı düşünüyoruz. Her sezon 20-30 transfer yapmak yerine kadroyu koruyarak eksik mevkilere takviye yapma anlayışını geliştirdik. 3 sezondur beraber oynayan futbolcularımız var. Bunlara takviye yaptık. Hedefimiz ezilmiş ve başarıya susamış halkımızı şampiyonlukla mutlu etmektir. Bu takımın sahibi halktır. Halkımızdan sezon boyunca destek bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER