Bir Kesim Kına Yakabilir

Spor camiasında 45 yıllık mazisi olan Diyarbakırspor adım adım kapanmaya gidiyor.Yönetimin 7 Eylül Cumartesi günü yapılmak üzere kongre kararı alması ve aynı ismi taşıyan Yeni Diyarbakırspor’la çatı birliği yapacaklarını açıklamasından...

Bir Kesim Kına Yakabilir
Spor camiasında 45 yıllık mazisi olan Diyarbakırspor adım adım kapanmaya gidiyor.

Yönetimin 7 Eylül Cumartesi günü yapılmak üzere kongre kararı alması ve aynı ismi taşıyan Yeni Diyarbakırspor’la çatı birliği yapacaklarını açıklamasından sonra, futbolcular da lisans belgelerini alarak kulüpten ayrılmaya başladı.

2 ay boyunca takımı çalıştıran teknik direktör Emin Sevmiş, istifa ederek Erganispor’un başına geçerken, 50 milyon liraya varan borçlardan dolayı kulübün yaşamasının imkansız olduğunu açıklayarak çekilen yönetimin kararından sonra Ali Gaffar Okkan Tesisleri’ne akın eden futbolcu yakınları, futbolcuların resmi kayıtlarını alıyor. 22 Eylül’de başlayacak olan ligin ilk haftasını bay geçecek olan Diyarbakırspor, 29 Eylül’de deplasmanda oynayacağı Kurtalanspor maçına çıkmayacak. Bölgesel Amatör Lig’den ihraç edilecek olan Diyarbakırspor’un daha sonra resmi yollar ve yargı kararıyla ihraç edilmesi bekleniyor.

ÇÖKÜŞ 2009’DA BAŞLADI

1968 yılında kent futbolunun ezeli iki rakibi Diclespor ve Yıldızspor’un birleşmesiyle kurularak aynı yıldan itibaren 12 sezon süper lig, 8 yıl 3. lig ve 25 yıl da 2. ligde mücadele eden Diyarbakırspor’un çöküşü 2009-2010 sezonunda başladı. 2009-2010 sezonunda süper lige veda eden Diyarbakırspor, daha sonra ara vermeden 4 sezon içinde süper ligden Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) kadar düştü. Süper ligde mücadele ettiği 2009-2010 sezonundaki yabancı futbolcu alacaklarından dolayı FIFA düzeyinde çok sayıda dosyası olan kulübün 12 milyon TL dolayında transfere engel borcu ve toplamda 50 milyon TL’ye yakın borcu olduğu ifade ediliyor.

45 yıllık tarihinde ayrıca 2 kez Türkiye Kupası yarı finali, 2 kez Türkiye Kupası çeyrek finali ve 1 kez de Süper Lig 4’üncülüğü olan Diyarbakırspor, Doğu ve Güneydoğu’dan süper lige çıkan ilk takım olarak da tarihe geçmişti. Aynı zamanda 1978-79 sezonunda Türk futbolunun ‘4 büyükleri’ olarak kabul edilen Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı yenen Diyarbakırspor, bu takımların hepsini bir sezonda yenen ilk Anadolu takımı unvanını da elinde bulunduruyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 14:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 11 yıl Önce

çetin sümer, ahmet oran, turan ilgin, başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik eder, kına isteyenlere ücretsiz göndereceğimizi beyan ederiz..

diyarbakırspor taraftarları

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

murat kardes nurullah edemeni unutmussun

Samet
Samet - 11 yıl Önce

en guseli bu elden elden düsecegine kapansin yuregimisde yanmas artik mahalle takimlariyla oynamayis yeni diyarbakirspor yerini alacaktir bundan eminim yeni diyarbakirspor saten diyarbakirspordur ilerleyen donemlerde ismini diyarvakirspor a.ş yapacak ve diyarbakirspor yeniden dogacak feysi ilhanlida diyarbakirspor hayraniydi o adam diyarbakirspor yasatacaktir hayirlisi diyelim

SIRADAKİ HABER