Eğil’de Yeni Kurulan Bahçelerin Badem Hasadı Başladı

Diyarbakır'ın Eğil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 2009-2010 yılında kurulan sertifikalı kapama badem bahçelerindeki ilk ürünlerin hasadı yapıldı.Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde kurulan sertifikalı kapama badem...

Eğil’de Yeni Kurulan Bahçelerin Badem Hasadı Başladı
Diyarbakır'ın Eğil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 2009-2010 yılında kurulan sertifikalı kapama badem bahçelerindeki ilk ürünlerin hasadı yapıldı.

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde kurulan sertifikalı kapama badem bahçelerindeki ilk ürünlerin hasadı yapıldı. Eğil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Korkutan, 2009-2010 yılında Eğil ilçesinde ve köylerinde kurulan sertifikalı kapama badem bahçelerinden ilk ürünlerin alındığını aktardı. Korkutan, "En lezzetli çerezlerden olan badem, Eğil’in yeni gelir kaynağı olma yolunda ilerliyor. 2009 yılından bu yana danışmanlık ve yerinde uygulamalı eğitimlerle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz teknik personellerince dikim, bakım, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat konularında üreticilerimize gerekli desteğin verildiği badem bahçelerinden artık hasat yapılmaya başlandı ilk hasadımız yaklaşık 6 ton ürün alındı. Bademler bahçelerden toplanarak güneşte kurutuluyor. Pazar sıkıntısı olmayan ve 12 ay boyunca her zaman satılan bir ürün olan badem için ilçemizin toprakları oldukça uygun. Çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gelerek badem yetiştiriciliği ile ilgili her türlü konuda bizlerden destek alabilirler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER