Silvan'da Başıboş Hayvanlara Vatandaş Tepkisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde cadde ve sokaklarda görülen başıboş büyükbaş hayvanlar vatandaşların tepkisine neden oldu.

Silvan'da Başıboş Hayvanlara Vatandaş Tepkisi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde cadde ve sokaklarda görülen başıboş büyükbaş hayvanlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Silvan ilçesinde başı boş gezen inekler karayolundaki orta refüjleri mesken tuttu.

Cadde ve sokaklarda başıboş gezen büyükbaş hayvanların zaman zaman trafik kazalarına neden olduğunu belirten vatandaşlar, belediyenin bu duruma çözüm bulması gerektiğini söyledi. Başı boş hayvanların çöplerin içine girerek çevre kirliliğine neden olduğunu da belirten vatandaşlar, Silvan-Diyarbakır ile Silvan-Batman karayolundaki orta refüjleri mesken tutan hayvanların refüjlerdeki ağaçları da kemirdiklerini kaydetti. Belediye ekiplerinin bu hayvanları toplamaları gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Silvan'da artık alışıla gelmiş bir durumdur bu, insanlar sanki normalmiş gibi karşılıyorlar, halbuki bir ilçenin ayıbıdır bu durum. Hayvan sahiplerinin bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmaları gerekiyor. Bu konuda belediye görevlilerinin de bu hayvanları toplaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER