Demirtaş: Yüksekova'daki Katliam İçin Yüzbinler Meydana Akmalı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Halkımızı her yerde Yüksekova'daki katliamı protesto etmeye çağırıyoruz. Yüzbinler meydana akmalı." dedi

Demirtaş: Yüksekova'daki Katliam İçin Yüzbinler Meydana Akmalı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Yüksekova'daki olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, "Halkımızı her yerde bu katliamı protesto etmeye çağırıyoruz. Yüzbinler meydana akmalı bunu hesabını sormalıdır. Barışa böyle sahip çıkılır" diye konuştu.

"YÜKSEKOVA'DA OLANLAR İLK KATLİAM DEĞİL"

Demirtaş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Yemeğe Demirtaş'ın yanı sıra HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, milletvekili Sırrı Sakık, Pervin Buldan, HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile partililer katıldı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Demirtaş, Yüksekova'daki olaylar değinerek, "Yaşamını yitiren iki kardeşimize Allah'tan rahmet dilediğimizi bütün halkımıza başsağlığı dilediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Elbette bu partimize partililerimize halkımıza yönelik ilk saldırı değil. Maalesef ki tanık olduğumuz ilk katliam da değil.

"HAKKARİ'DE ANALAR AĞLIYOR"


Kürt halkı onuruyla yaşamaya karar verdiği günden bu yana neredeyse yüz yıldır coğrafyamızın her metrekaresinde tanık olduğumuz vahşetin bir parçasıdır Yüksekova'da yaşanan. Hakkari'den Edirne'ye kadar artık analar ağlamıyor ne güzel barış süreci var diyenlere buradan sormak istiyorum. Hakkari'de analar ağlıyor" dedi.

"YÜZBİNLER MEYDANA"


"Kısmet olursa yarın Yüksekova'da olacağız" diyen Demirtaş, "Hem cenazelerimize hem halkımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Halkımızı her yerde bu katliamı protesto etmeye çağırıyoruz. Yüzbinler meydana akmalı bunu hesabını sormalıdır. Barışa böyle sahip çıkılır" diye konuştu.

"ORTADOĞU'DA KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ PARLATACAĞIZ"


Bir kez daha zulüm kalelerini yerle bir edeceklerini belirten Demirtaş, "Kürt halkının özgürlük meşalesini Ortadoğu'da pırıl pırıl parlatacağız. Bütün halklarla örnek olacak bir modeli de, sistemi de el birliği ile yaratacağız. İnanmayan Rojava'ya baksın. Biz direnmezsek hiç kimse bize özgürlüğümüzü altın tepsi içerisinde vermeyecek. Bu güne kadar buna defalarca kere tanıklık ettik. Bu saatten sonrada başka bir yol ve yöntem yoktur. Asla dilenerek özgürlük alınmaz, direnerek alınır. Yöntem budur" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZE BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ"

Canlarıyla ve kanlarıyla bedel ödeyen halka karşı borçlarının olduğunu vurgulayan Demirtaş, "O gün gelecek o ağlayan analar, babalar, o evlatların şehitlerin mezarları önünde gururla duracağız ve diyeceğiz ki; size verdiğimiz sözün gereğini yerine getirdik. Bedeli neyse siz ödediniz, bizde ödedik. O gün bugündür işte. Size özgürlüğü hediye ediyoruz işte diyeceğiz. İşte şehitlerimize ve analarımıza, babalarımıza ancak bu şekilde borcumuzu ödeyebiliriz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER