Diyarbakır Barosu Başkanı: Dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceğiz

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 34 kişinin öldüğü Uludere olayında "takipsizlik" kararı verilmesini değerlendirirken, "Karar bizim için şaşırtıcı olmadı.

Diyarbakır Barosu Başkanı: Dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceğiz

 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 34 kişinin öldüğü Uludere olayında "takipsizlik" kararı verilmesini değerlendirirken, "Karar bizim için şaşırtıcı olmadı. Yasal prosedürü tamamlamak için önce Genel Kurmay Askeri Mahkemesine itirazda bulunacağız. Buradan da ret kararı alırsak dosyayı Anayasa Mahkemesine götüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi, Şırnak'ın askeri mahkemece 34 kişinin öldüğü Uludere olayında "takipsizlik" kararı verilmesine tepki gösterdi.

Takipsizlik kararını hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğunu belirten Elçi, "Olayda sorumluluğu bulunan Askeri Savcılık böyle bir suçu tarafsız yürütemezdi. Beklenen bir duruş sergiledi. Takipsizlik kararı bizi şaşırtmadı, çünkü olayı yapan kurumdan farklı bir karar beklemiyorduk. Biz olayla ilgili önce yasal prosedürleri tamamlayacağız. Önümüzdeki günlerde Genel Kurmay Askeri Mahkemesine başvurarak itirazda bulunacağız. Bu itirazımıza da olumsuz yanıt alırsak dosyayı Anayasa Mahkemesine götüreceğiz" dedi.

ANF'ye göre, hava operasyonunda oğlunu ve kardeşini kaybeden Mehmet Encü de açıklamalarda bulunurken, "Biz dosyanın sivil yargıdan alınıp askeri yargıya verilmesi ile birlikte böyle bir sonucun çıkacağını bekliyorduk. Takipsizlik kararı bizi şaşırtmadı. Bu olay Başbakan ve Genelkurmay Başkanının emriyle yapılmış bir katliamdı. Başbakan ve Genelkurmay başkanı şunu iyi bilsin ki, bu dünyada hesabını vermezlerse öbür dünyada bunların hesabını soracağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER