PKK’nin Elindeki Asker ve Polisler Konuştu

PKK’nin elinde tuttuğu altı asker ve iki polisin konuştuğu videolar yayınlandı. Videolarda yeni yıl kutlaması ve barış dilekleri yer aldı.

PKK’nin Elindeki Asker ve Polisler Konuştu
 PKK’nin elinde tuttuğu asker ve polisler ailelerine seslendi, yeni yıllarını kutladı ve barış mesajı verdi, sağlıklarının iyi olduğunu belirttiler.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ile İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) daha önce PKK’ye seslenerek asker ve polislerin serbest bırakılmalarını istemişti.

Fırat Haber Ajansı (ANF), altı asker ve iki polisin videolarını yayınladı.

Osmaniyeli asker Adil Kavaklı, videoda şunları söyledi:

“Buradan anneme, babama ve tüm sevdiklerime bol selam gönderiyorum beni merak etmelerini, üzülmelerini istemiyorum. Allah’a çok şükür ben burada rahatım. Bu yeni yılın da tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. Tüm dünyaca milletlerin, insanların kardeşçe yaşamalarını istiyorum. İnşallah yarın bir gün barış olduğunda geri dönerim.”

Maraşlı Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, kendi düğünü için gittiği sırada Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından alıkonuldu.

Sarı şunları söyledi: “13 ağustosta kendi düğünüme giderken Diyarbakır Lice yolunda yol çevirmesi sonucu alındım, yaklaşık dört buçuk aydır da esirim. Düğünüm yarım kaldı. Buradan öncelikle ailem, eşim tüm sevdiklerim merak etmesin herhangi bir sağlık problemim yok iyiyim. Eşime de buradan bir şey söylemek istiyorum; beni beklesin inşallah yarım kalan düğünümüz tamamlanır.”

Alıkonulduğunda 1,5 aylık er olan Müslüm Altıntaş da şöyle konuştu:

“Dersim -  Erzincan yolunda bir buçuk aylık askerken tutuklandım.  Tüm ailemin ve sevdiklerimin yeni yılını kutlarım. Artık barış olsun başka bir şey demek istemiyorum. Burada iyiyim herkesin durumu iyi. Birde buradan kurtulmak istiyorum. Artık barış olsun ve bunun için tüm yetkililere duyurmak istiyorum sesimi.”

Erzurumlu, 30 yaşındaki Jandarma er Sedat Sorgun da ailesinin yeni yılını kutladı:

“Van f tipi cezaevinde jandarma er olarak görev yapıyorum cezaevi koruma personeliyim. 13 Ağustos’ta yolda alındım, o tarihten bu yana buradayım. Sağlığım yerinde, iyiyim. Herhangi bir problemim yok, sıkıntım da yok. Yeni yıl yaklaşıyor, ümit ediyoruz ki bu savaş son bulsun herkes barış içinde yaşasın, herkes özgürce istediği yere gidebilsin, gelebilsin ve herkes istediği her şeyi yapabilsin, kimsenin özgürlüğüne dokunmadan.”

Anamur doğumlu 29 yaşındaki polis Sedat Yabalak:

“Evliyim, bir kızım var 20 aylık. Buradan sevdiklerime sesleniyorum biz çok iyiyiz. Burada yeni yıla gireceğiz. 28 Temmuz’da Lice’de yakalandım. Özellikle ben eşim için bir şey söylemek istiyorum; yaptıkları çabaları, mücadelesini buradan duyuyorum. Onu çok sevdiğimi bilmesini isterim, ondan en büyük isteğim önce kendisine sonra da çocuğumuza çok iyi baksın.”

Malatyalı astsubay Semih Özbey:

“17 Eylül 2015’te Pülümür yolunda esir alındım. O günden beri esirim. Hiçbir şekilde ailemden haber alamadım onların benim iyi olduğumu bilmesini istiyorum. Buradan ailemin yeni yılını kutluyorum. Sağlığım iyi, herhangi bir sağlık problemim yok. Tüm dünyaya barış hakim olsun istiyorum yeni yıl barışla gelsin istiyorum.”

Siirtli er Süleyman Sungur:

“Bingöl Kiği’de askerim, erim. 15 Ağustos’tan beri tutukluyum. Bayram iznine geldim bayram dönüşü yakalandım. Ben iyiyim, burada bir sıkıntım yok. Yeni yılda barış olmasını istiyorum. İnsanlar ölmesin.”

Düğün konvoyundayken alıkonulan polis Vedat Kaya ailesine şu mesajı gönderdi:

“İzne gelmiştim. Diyarbakır’da düğün konvoyundayken alınmıştım. Yeni yıla giriyoruz. Aileme tüm insanlara kutlu olsun. İnşallah ailem iyidir. Beklentim tüm insanların barış içinde yaşaması. Tüm insanlar barış içinde yaşasaydı ben burada olmazdım.” 


Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER