Diyarbakır’da Bakım Ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da projesi tamamlanan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri’nin kurulacağını söyledi.AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Aile ve Sosyal Politikalar...

Diyarbakır’da Bakım Ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’da projesi tamamlanan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri’nin kurulacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri Türkiye genelinde 43 sosyal tesis yapımı konusunda yaptığı açıklamada, sosyal tesislerden birinin Diyarbakır’a yapılacağını ifade etti. Diyarbakır’da yapılacak Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri’nin projesi tamamlandığını dile getiren İçten, yapımına yakın bir zamanda başlanacağını anlattı. İçten, "Bakanlıklarımız öncülüğünde başlatılan bu proje hem Diyarbakır'ımız hem de ülkemiz için atılan dev bir adımdır. Projemiz sayesinde Türkiye genelinde villa tipli 43 dev sosyal tesis inşa edilecek. Kurulacak sosyal tesisler ortalama 10 çocuğumuzun yaşayabileceği, mutfak, salon ve sosyal alanların da bulunduğu evlerden oluşacak.Böylelikle hem çocuklarımıza daha iyi koşullarda sahip çıkacak hem de onları çevreleyen kötülüklerden uzak tutmayı da başaracağız. Kurulacak sosyal tesisler tüm araziye hakim bir idari bina ve hobi alanları, spor alanları ile düzenlenmiş bir bahçeyle yuva sıcaklığının hissedilebileceği mekanlar olacak" dedi.

"DİYARBAKIR’A 12 YILDA HAYAL DENİLEN YENİLİKLERİ GETİRDİK"

AK Parti iktidarı döneminde Diyarbakır’da yapılan sosyal destekler hakkında bilgi veren İçten, "Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün kurum ve kuruluşlarımızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirdik. AK Parti iktidarımız süresince, bakanlık çatısı altında, vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için yeni ve kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını hayata geçirdik. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza, eşi vefat etmiş kadınlarımıza, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduk. Yine eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 11 bin 468 kadına, iki ayda bir olmak üzere 500 lira maaş bağladık. Askerlerimizin gözü arkada kalmasın diye muhtaç durumda bulunan 3 bin 130 asker ailesine askerlik süresince 250 lira maaş bağladık. 2012 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası uygulamasını başlattık. Yoksul vatandaşlarımız için bu kapsamda Diyarbakır’da 519 bin kişiye 283 Milyon TL prim ödedik. Bunların hangisi akla hayale gelirdi acaba? Ama biz hamt olsun ki bu hizmetleri alnımızın akıyla yerine getirdik. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Hem ülkeye ekonomik katkısı, hem de engellilerin vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin kardeşlerimizin istihdamını son 12 yılda görülmemiş derecede artırdık" ifadelerini kulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER