Kaymakam Maraşlı, Kayacık Köyünü Ziyaret Etti

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana, hiçbir kaymakamın gitmediği Kayacık köyünü ziyaret etti.Kaymakam Maraşlı, ulaşım sıkıntısı yaşayan köye giderek, köylülerin sorunlarını...

Kaymakam Maraşlı, Kayacık Köyünü Ziyaret Etti
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, cumhuriyetin kurulduğu tarihten bu yana, hiçbir kaymakamın gitmediği Kayacık köyünü ziyaret etti.

Kaymakam Maraşlı, ulaşım sıkıntısı yaşayan köye giderek, köylülerin sorunlarını dinledi. SYDV Müdürü Sinan Buluttekin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Salim Aydemir ile Kayacık köyüne giden Kaymakam Maraşlı, köy okulunu ziyaret etti. Kaymakam Maraşlı, buradaki öğrencilere karnelerini verdi. Karne dağıtımının ardından Kaymakam Maraşlı ve beraberindekiler okulda çeşitli incelemelerde bulundu. Kaymakam Maraşlı, öğretmenlere, "Sizin o öğrenciler üzerinde çok büyük etki bıraktığınızı biliyorum. Öğrencinin yaşatmış olduğu güzellikler, sizin hayal edemeyeceğiniz kadar etkiler oluşturuyor. Çünkü onun nasıl bir etkiye sebep olduğunu bir öğrenci olarak kendi hayatımdan biliyorum. Ne kaymakamın izi, ne valinin izi, ne de bakanın izi sizin oluşturduğunuz iz kadar etki edemez. Sizler öğrencilerin her şeyisiniz. Onlar size emanet, siz de o emaneti çok iyi değerlendirmişsiniz. Size bu açıdan çok teşekkür ederiz" dedi.

Okuldan ayrılan Kaymakam Maraşlı, köyü gezerek köylülerin isteklerini dinledi. Köye ulaşımın sıkıntılı olması nedeniyle köylülerin çoğunun diğer il ve ilçelere göç ettiğini belirten vatandaşlar, Kaymakam Maraşlı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Aydemir’den, ulaşımın rahat şekilde sağlanması için yardım istedi. Kaymakam Maraşlı, "Köyün ihtiyaçlarını tespit ettik, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı, sorunu, derdi olduğu her zaman yanlarındayız. Öncelikle yapmış olduğumuz köy yolunun rahat bir şekilde ulaşımının sağlanması için ileri ki aylarda ve dönemlerde alt yapı çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Köylüler ise, ilk defa köyü bir kaymakamın ziyaret ettiğini belirterek, "Bundan dolayı kaymakama çok teşekkür ediyoruz. Birçok isteğimiz oldu, ancak kendisi yerinde görmek istedi. Gelip köyün sorunlarını yerinde gördü, bundan dolayı kendisinden çok memnun olduk. Yol sorunlarımız var, yolumuz fazlaca bozuk. Kaymakam bey gereğini yapacaklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER