Çelik: İşçi Yakınlarına 415 TL Cenaze Yardımı Ödenecek

Faruk Çelik, Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir defaya mahsus olmak üzere 415 TL cenaze yardımı ödeneceğini söyledi.

Çelik: İşçi Yakınlarına 415 TL Cenaze Yardımı Ödenecek
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir defaya mahsus olmak üzere 415 TL cenaze yardımı ödeneceğini belirterek, ölüm aylığı bağlanması ile ilgili teknik düzeyde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan Çelik, "Ankara'ya döner dönmez değerlendirilecek. Ölüm aylığı bağlanması için yasal boyutuyla gerçekleşecek." dedi. 
ÖLÜM AYLIĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Soma’da açıklamalarda bulundu. Ölüm aylığı bağlanması ile ilgili olarak mevzuatta gerekli şartların bulunduğunu belirterek, “Bunlarla ilgili geçtiğimiz yıllarda Van depreminde meydana gelen acı olaylar neticesinde bazı düzenlemeler yapmıştık. Arkadaşlarımız, ölüm aylığının bağlanması ile ilgili teknik düzeyde çalışmayı tamamlıyor. Bu konuda nasıl bir mevzuat değişikliği yapılması gerektiğini de Ankara’ya döner dönmez değerlendirilecek. Ölüm aylığı bağlanması için yasal boyutuyla gerçekleştirilecek.”

SOMA'DAKİ FACİA İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

"415 TL CENAZE YARDIMI ÖDENECEK"

Şehitlerin hak sahipleri ile ilgili bir defaya mahsus olmak üzere 415 TL cenaze yardımı ödeneceğini vurgulayan Bakan Çelik, “Bütün bu hizmetleri Sosyal Hizmetler Kurumu, Manisa il müdürlüğü çerçevesinde gerçekleştiriyor. Diğer illerde olmalarına rağmen şehitlerimizin, oradaki il müdürlükleri ile irtibatlı olmak üzere, şehit hak sahiplerinin evlerine gidilerek, burada yapılan işlemler, kendi oturdukları meskenlerde, kendilerine teslim edileceğini bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

"MÜFETTİŞLER ÇALIŞMALARINA BAŞLADI, HENÜZ ORTAYA ÇIKAN RAPOR YOK"

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu müessif olayın meydana geldiği ocakta, müfettişlerin çalışmalara başladığını dile getiren Bakan Çelik şunları kaydetti:

"Fakat bu konu ile ilgili incelemelerde henüz ortaya çıkan rapor olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Ocak incelemeye hazır hale gelir gelmez başlanmış olan bu çalışmalar çerçevesinde dün itibarıyla müfettişlerimiz de oraya indiler. Zaten idari ve adli olarak her şey şu anda ayrıntılı bir şekilde incelenmeye başladı. Ama henüz ortaya çıkış bir rapor yok. Ayrıntısına kadar, çalışmaları teknik heyetler yapılacak. Kamuoyuyla bu çalışmalar paylaşılacak."
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER