Ergani'nin 2013 Nüfus Verileri Açıklandı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Nüfus Müdürlüğü 2013 yılı nüfus verilerini açıkladı.

Ergani'nin 2013 Nüfus Verileri Açıklandı
 Diyarbakır'ın Ergani İlçe Nüfus Müdürlüğü 2013 yılı nüfus verilerini açıkladı. Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, 2013 yılında, 3 bin 43 kişinin doğduğunu, 317 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; Ergani'de 2013 yılında doğum ve ölüm oranlarında bir önceki yıla göre düşüş yaşandığı kaydedildi. İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, "2013 yılı içerisinde ilçemizde 3 bin 43 doğum, 317 de ölüm vakası resmi kayıtlara geçmiştir. 1134 çift evlenmek için nikah masasına otururken, 75 çift ise şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştır. Doğum, yenileme ve değiştirme nedeniyle 12 bin 700 kişiye nüfus cüzdanı verilmiş, 7 bin kişi ise ilçemizde adres değişikliğinde bulunmuştur. Nüfus müdürlüğümüzce 2013 yılı içerisinde 65 bin işlem yapılmış olup ilçemizin nüfus oranı 2014 Şubat ayında TÜİK tarafından adres kayıt sistemi esas alınarak açıklanacaktır" dedi.

VATANDAŞLARA ADRES BEYANI ÇAĞRISI

Vatandaşlara adres beyanı çağrısı yapan İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Yiğit, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara 840 lira idari para cezası verileceğini söyledi. Yiğit, "Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. Bir kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. Ancak yerleşim yeri dışında geçici süre ile oturulan yazlık ve kışlık gibi kişinin talebi halinde diğer olarak tutulur. Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere 840 lira idari para cezası uygulanır. Bir adresten başka bir adrese taşınmanın yapıldığı durumlarda kişinin 20 iş günü içerisinde nakil ettiği yerin nüfus müdürlüğüne giderek adresini bildirmesi zorunludur. Bu zaman zarfında beyanda bulunmayan vatandaşlara 420 lira idari para cezası uygulanmaktadır. Bun nedenle vatandaşlarımızın adres kayıt işlemleri hususunda dikkatli ve duyarlı olmalarını diliyorum. Aksaklıkların yaşanmamasına ve idari para cezası uygulanmasına fırsat verilmeden işlemlerin yapılmasına özen gösterilmesini rica ediyoruz" diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER