BİR LOKMA EKMEK İÇİN!...

HABER: AHMET BEŞENK Bir umut belki çıkar dilerek İş Kur bünyesinde toplamda 6 ay çalıştırılmak üzere (TYÇP) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çekilecek kura ile 5 Bin kişinin içinden isminin çıkacağına umut bağlayan vatandaşlar kayıt yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Sıranın kendilerine erken gelmesini isteyenler ise sabahın kuşluk vaktinden itibaren sıradaki yerlerini kapmaya çalışıyorlar.

BİR LOKMA EKMEK İÇİN!...

 İş Kur bünyesinde toplamda 6 ay çalıştırılmak üzere (TYÇP) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında noter huzurunda kura çekilerek işe alınacak olan 5 Bin kişinin kurum seçimi için ön başvurular başladı. Başvurular sırasında oluşturulan uzun kuyruklar ise işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi.

 

Sabahın çok erken saatlerinden itibaren İş Kur önünde kurum seçmek için sıraya giren işsizler ordusu, uzun bekleyişlerinin ardından sabırsızlıkla kura çekimlerinin yapılmasını bekliyorlar.

 

27 Şubat tarihinde başlayan kurum seçme başvuruları 3 Mart tarihinde sona erecek. Kurum seçiminin bitirildiği günün akabinde ise noter huzurunda işe yerleştirileceklerin adı kura çekilerek belirlenecek.

 

35 yaş sınırının bulunmadığı alımlar neticesinde işe girecekler 6 ay boyunca çalışacaklar için adrese dayalı nüfus kaydı esas alınacak.

 

Aynı aileden bir tek kişinin işe alınacağı TYÇP çalışması sırasında kurada aynı aileden birden fazla kişinin isminin çıkması neticesinde daha önce İş Kur’a hangisi kayıt yaptırmış ise o kişi işe başlatılacak.

 

Asil ve yedeklerin yapılacağı kura çekimlerinin ardından işe başlaması hedeflenen kişilerle ilgili kapsamlı bir çalışma ise 2. aşamada gerçekleştirilecek, kurada adı çıkanların Adresleri, SGK durumları ve sorgulamaları gibi bir çok tahkikatın yapılacağı da öğrenildi.

 

İş Kur’un TYÇP kapsamında bir umuttur diyerek başvurusunu yapmak için sırada bekleyen vatandaşların tek derdi bir işe girerek evlerine ekmek götürebilmek. Sırada bekleyen vatandaşların büyük çoğunluğu Diyarbakır’da işsizlik oranının hızla yükseldiğine dikkat çekerek hükümetin hızlı bir biçimde yeni istihdam alanları yaratması gerektiğinin de dile getiriyorlar.

 

İş Kur önünde TYÇP kapsamında işe alımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların ortak çağrıları ise geçici süreli çözümler yerine kalıcı ve uzun vadeli çalışmalarda yer almak istediklerini ve bunun içinde bir an önce yatırım hamlelerinin yapılması gerektiğine önemle dikkat çekildi.

 

Bir çok kişi kuyrukta işe başlama umudu ile saatlerce beklediklerini dile getirirken çoğu çocuğuna süt alamadığından, kiralarını ödeyemediklerinden ve ekmeğe muhtaç olduklarının bilinmesini istedikleri mesajını ilettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER