DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE HASTA KRİZİ’

HABER: AHMET BEŞENK Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesinin hali meğersem içler acısıymış. Araştırma hastaneleri özelliği de taşıyan Dicle Üniversitesi hastanelerinin yönetimi, bölgede yeterince tanınmadığını düşünerek Hastanelerin tanıtımı ve hastaların yönlendirilmesi için ekip görevlendirerek bölge ziyaretleri gerçekleştirmeye başladılar.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE HASTA KRİZİ’

 Dicle Üniversitesi Hastanelerinde bir türlü dikiş tutmuyor. Geçtiğimiz aylarda zarar ediyor gerekçesi ile başhekim Gökhan Kırbaş’ın yerine gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, görevi devraldıktan sonra bırakın hastaneleri kara geçirmeyi hastanelerin hızla çökmesinin ve büyük çapta zarar etmesinin önüne geçemedi. Yeni müşteriler kazanmak için kolları sıvayan hastane yönetimi ziyaret ettikleri valilik ve belediyelere çeşitli afişler bırakarak katkı sunmalarını istediler

 

 

HER AY DİBE BATIYORLAR

SGK ile anlaşmaları doğrultusunda her ay kasalarına 20 Milyon TL giren Dicle Üniversitesi Hastaneleri birkaç aydan bu yana büyük çaplı zararlar yaşıyor. Eldeki hesabı çarşıya uyduramayan hastane yönetimi 16 Milyon TL’ye kadar şen gelirlerini yükseltmek için bölge illerinde ki il temsilcilerinden, mülki amirlerden ve bürokratlardan hastaların Dicle Üniversitesine sevk edilmesini istiyorlar.

İddialara göre üniversite hastanelerinin zarar etmesinin birden fazla nedeni olduğu aktarılırken mevcut şimdiki idare hasta sayısını artırmak ve gelir seviyesini yükseltmek için olağanüstü gayret sarf ediyor.

 

‘MÜŞTERİ POTANSİYELİNİ ARTIRMAK GAYESİNDELER’

Dicle üniversitesinin resmi web sayfasında yer alan habere göre Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği tarafından "Tedaviyi Uzaklarda Aramayın" sloganıyla bir kampanya başlatılarak kampanya kapsamında Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa valilik ve belediye başkanlıklarını ziyaret ettiklerini açıkladı.

 

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, bölgede çok başarılı çalışmaların altına imza attıklarını ima ederek konuyla ilgili şu açıklamayı yapmış: “Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında pek bilgi sahibi değiller ya da hastanelerimiz hakkında kötü bir algı oluşmuş. Bu nedenle hastane yönetimi olarak bu algıyı yıkmak, hastaların yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları ortadan kaldırmak ve ülke ekonomisi ciddi bir yük getiren hasta göçünü önlemek amacıyla "Tedaviyi Uzaklarda Aramayın" sloganıyla bir kampanya başlattık. Kampanyamız için hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında detaylı bilgilerin olduğu afişler ve billboardlar hazırladık. Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun Başkanlığında oluşturduğumuz Sağlık Turizmi ekibiyle bölge ziyaretlerine başlandı. Umarım bu çalışma neticesinde bölge vatandaşlarımızın batı illerine gitmelerine gerek kalmadan tüm tedavilerini hastanelerimizde almalarını sağlayacağız."

 

‘SAĞLIĞINIZ İÇİN BİZİ TERCİH EDİN’

Sağlık turizmi noktasında iddialı gibi görünen hastaneler yönetimi zihniyet noktasına nelerini değiştirir bilinmez fakat Sağlık Turizminden sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun bölgede Üniversite hastaneleri hakkında gerektiği kadar bilgilendirmenin yapılmadığına dikkat çekmiş ve şunları kaydetmiş: “Bölgemizde yaşayan vatandaşları hastanelerimizde yürütülen faaliyet konusunda bilgilendirmek amacıyla bölge illerinin valileri ve belediye başkanlarıyla görüştük. Tüm görüşmelerimiz olumlu geçti. Ziyarette bulunduğumuz vali ve belediye başkanları ellerinden gelen tüm katkıları sağlayacaklarını ifade ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Recep Dursun konuşmasını şöyle sürdürdü; Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında pek bilgi sahibi değiller. Bu nedenle genelde batı illeri seçilmekte ve bu da ciddi problemleri beraberinde getirmektedir. Bu problemlerin başında konaklama ve maddi giderler gelmektedir. Oysa aynı tedavi ek ücret alınmadan hastanın sosyal güvencesi ve ücretsiz konaklama imkânı ile hastanelerimizde başarıyla yapılmaktadır. Hizmetlerimiz hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek için hazırladığımız afişler ve billboardlar aracılığıyla tanıtım faaliyetlerine başladık. Tüm bölge halkına ulaşarak bölge insanın yaşadığı bu mağduriyeti kaldırmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz." dedi.

 

‘VALİLİK VE BELEDİYELERDEN DESTEK İSTİYORLAR’

Bölge ziyaretlerini tamamlayan sağlık turizmi ekibi, hazırlanan tanıtım afişlerinin valilikler ve belediyelere ait kurumlara asılması amacıyla ilgili kurumlara bıraktı. Sağlık Turizmi ekibi, Geniş kitlelere ulaşmak için Açık Hava Reklam Panoları (billboard) ile Eylül ve Ekim aylarında çalışmalarına devam edecekleri belirtildi.

 

‘HASTANEYİ DİLENCİYE ÇEVİRDİLER’

Dicle Üniversitesi hastanelerinin bölgede yeterince tanınmadığı için, tanıtılması noktasında Hastane yetkilileri tarafından ekip görevlendirilerek bölgedeki bürokratlara ve siyasilere tanıtımlarının yapıldığını öğrenen vatandaşlar adeta şok oldu. Uzun bir süreden bu yana Medyada Paralelin Kandili ve hastanelerde yaşanan vurgunların konu edildiğini belirten vatandaşlar, hastane yönetiminin gerekçesini inandırıcı bulmadıklarını, hastaneyi dilenciye çevirdiklerini beyan ettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER