‘HİÇ BİR PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ’

AHMET BEŞENK Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır şube başkanı Hakan Altındağ, tamamen sivil bir oluşum olduklarının altını çizerek hiçbir partiye bağlı olmadıklarını ifade ederek yeni anayasa ve başkanlık sistemini de sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

‘HİÇ BİR PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ’

 Hiçbir siyasi partiye bağlı olmadıklarının herkes tarafından bilinmesini istediklerini dile getirerek şunları söyledi: "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi için derneğimiz Genel Merkezi ve şubeleriyle yaptığımız istişare sonrası yeni anayasayı ve başkanlık sistemini desteklediğimizi açıklıyoruz. Yeni anayasayı desteklememizdeki en büyük sebep bundan önceki anayasaların darbe anayasaları olmaları ve sistemin kendine sefa, halka cefa çektirmeye yönelik olduğu aşikardır. Milletimizin kendi anayasasıyla 2023 hedeflerine doğru kendisinin ilerlemesini istiyoruz. Başkanlık sistemini de sahada çalışmalar yaparak halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Çalışma yaparken zıt kutuplara değil ortak değerlerimizi baz alarak yapıyoruz. Derneğimizde siyasi görüş farklılıklarının olmasına rağmen ülkemiz açısından önemli bir süreç olması açısından ortak kararla yeni anayasa ve başkanlık sistemini destekleme kararı aldık." Dedi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde yeni anayasa çalışmasının ve başkanlık sisteminin ince detaylarının AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven tarafından daha detaylı anlatılacağını da sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER