NEDEN YAPTINIZ! NİYE BOZDUNUZ?

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan Devlet Hastanesinde yapılması planlanan kantin ihalesi iptal edildi. ‘Neden yaptınız, niye bozdunuz?’ dedirten cinsten bir serüveni olan kantin ihalesi sosyal medyada da şartname maddelerinden dolaylı ciddi eleştiriler almıştı.

NEDEN YAPTINIZ! NİYE BOZDUNUZ?

 

Geçtiğimiz Günlerde 1 kez ihalesi yapılan Ergani Devlet Hastanesi Kantin ihalesinin tekrar yapılması için şartnamesi hazırlanmıştı. Hazırlanan şartnamede yer alan 8.6. ve 8.8. maddesi yoğun tepkiler almış, gazetelerin manşetlerine konu olmuştu. 

 

Şartnamenin 8.8. maddesi ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapıldıktan sonra ihalenin yapılması planlanırken bu kez de 8.6. maddesinde yer alan ‘Usta öğreticilik belgesi’ ibaresi tepkilere neden olmuştu

Konuyla ilgili olarak edindiğimiz bilgiler ışığında yapılan haberler sonucu nihayet ihale komisyonu toplanarak bir karara vardı.

Birçok kesim tarafından şeffaf olmayacağı düşünülen ihale ile ilgili itirazlar sonrasında bir araya gelen ihale komisyonunun ihaleyi iptal ettiği öğrenildi.

 

Edinilen bilgilere göre, ihalenin iptal edilmesine neden olarak kantin için gerekli alt yapı ve ihtiyaç durumunun tam tespitinin yapılmaması gösteriliyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER