SON PARASINI DA HALEP'E GÖNDERDİ

HABER: AHMET BEŞENK Kirada oturan ve 5 çocuğu geçindirmekle mükellef olan Sabahattin Öksüz cebindeki son 5 lirasını da insanlık adına Halep’e gönderen ender insanlardan biri. “Keşke daha fazla gönderebilseydim, keşke bütün acıları kendime alabilseydim” diye konuşan Öksüz, savaşta mağdur olan her bir çocuğun içini apayrı acıttığını söylüyor.

SON PARASINI DA HALEP'E GÖNDERDİ

 Önceki gün Diyarbakır’ın Sur içi semtinde bulunan Ulu cami önünde Ak Parti Geçlik Kolları’nın Halep’e yardım kapsamında düzenlediği kermese giden kişilerden biri 51 yaşındaki Selahattin Öksüz. Öksüz, Cuma namazının ardından kurulan stantlara giden ve stantların kurulma sebebini öğrenen Öksüz, cebindeki son 5 TL’yi de Halep’e yardım için kumbaraya attı.

 

Diyarbakır Sur ilçesinde yaşanan travmalı süreçte Sur içinde ailesi ile birlikte yaşayan bir birey ve aile babası olarak Suriye’de yaşayan insanları anlamak adına daha rahat empati kurabildiğinin altını çizen 51 yaşındaki Selahattin Öksüz, Halep’te yaşananları izlediği zaman içinin eridiğini ve ezildiğini belirtiyor. Öksüz duygularını şu cümlelerle dile getiriyor: “Suriye’de yaşananları basın aracılığı ile her gün takip ediyorum. Sur ilçemizde de kötü niyetli kişiler bizlere eziyetler yaşatmış, sokaklarımıza hendekler kazmış ve bizi evimize hapsetmişti. Yaşadıklarımızı Suriye’de yaşananlar kıyaslamamız mümkün değil ama onları anlayabiliyorum. Sivillere atılan bombaları duyduğumda ve gördüğümde içim eziliyor, kahroluyorum. Bir Müslüman olarak hiçbir şey yapamamak beni daha çok incitiyor. Hastayım, sosyal güvencem yok ve işsizim ama hala insanlığımı yaşıyorum. Belki bu gün cebimde sadece 5 lira var ve bu 5 lira ile evime ekmek almak yerine orada bir kardeşimin karnını doyurmak daha farzdır. Keşke daha fazla olsaydı ve çok daha fazlasını yapabilseydim. Buradan Suriye’de ki kardeşlerime onları anladığımızın mesajını da iletmek istiyorum. Dualarımız onlarla” dedi.

 

Toplumsal duyarlılık adına güzel bir örnek olan Selahattin Öksüz, böylesi zamanların birlik ve dayanışmada herkesin elinden geleni yapması gerektiğini de hatırlattı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER