SOSYAL MEDYA ÇALKALANIYOR

HABER: AHMET BEŞENK Birkaç günden bu yana Diyarbakır’da sosyal medyanın konusu Ergani Devlet Hastanesinde yapılması planlanan kantin ihalesinde yer alan bazı maddeler. Sosyal medya aracılığı kantin ihalesi şartnamesine yer alan 8.8. maddeye dikkat çekilirken Usta Öğretici Belgesi konusunda da nedenler sorgulanıyor. Edinilen bilgilere göre firma yetkilileri Hastane yönetimine ve Kaymakamlığa yapılmak istenen ihalenin usulüne uygun olmayacağı yönünde çok sayıda dilekçe sunulduğu öğrenildi.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANIYOR

 Diyarbakır’da son dönemlerde en çok konuşulan konuların arasında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yapılması planlanan kantin ihalesindeki şartname maddeleri konuşuluyor.

Sosyal medya aracılığı ile senini duyurmak isteyen firma ve kişiler gazetecilerin dikkatini çekmek için sürekli paylaşımlar yapıp mesajlar atıyorlar.

 

Ergani Devlet Hastanesinde yapılacak olan kantin ihalesi ile ilgili yayınlanan şartnamenin 8.8. maddesinde ‘Tarım müdürlüğü, Sağlık müdürlüğü ve Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenerek alınmış, onaylı Gıda işletmelerinin özel hijyen şartları, gıda güvenliği ve insan sağlığının korunması eğitimini başarı ile tamamlandığına dair belgesi sunulacaktır’ deniyor.

 

İhalenin tamamen şeffaf yapılabilmesi için ilgililerin dikkatli davranmasını beyanları yer alırken Usta öğreticilik belgesine de dikkat çekiyor.

 

Konuya ilişkin olarak yaptığımız çalışmalar sırasında edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz Perşembe günü ihaleye katılacak olan katılımcıların yetkililerle bir araya geldiklerini ve  hijyen belgesi ile ilgili olarak sorunlarının olmadığı yönünde fikir birliğine vardıkları edinilen bilgiler arasında.

 

Ayrıca alınan bilgilere göre yapılan görüşmeler sırasında usta öğreticilik belgesi istenmesine itirazların olduğu, bu noktada Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine de itiraz edilebileceği yönünde tavsiyelerin verildiği belirtildi.

 

İhaleye iştirak edecek olan firma yetkililerinden bazıları ise Usta öğreticilik belgesinin şartnamede yer almasının tamamen yasadışı olduğunun altını çizerek Ergani Devlet Hastanesi yönetimine yaklaşık 10 Ergani kaymakamlına da 27 itiraz ve şikayet dilekçesi verildiği öğrenildi.

 

İhaleye girmek için başvuru yapmayı bekleyen ve şartname alan firma yetkililerinden bazıları Usta öğreticilik ile ilgili şartname maddesinin yasal hiçbir gerekçesinin olmadığı halde şartnamede yer almasının iyi niyetli bir davranış olmadığının altını çiziyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER