Dü'de "Mavi Kod" Uygulaması

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) başlatılan Mavi Kod uygulaması kapsamında oluşturulan 4 ayrı ekibin müdahalede bulunduğu 58 vakadan 43'ünün hayata döndürüldüğü bildirildi.

 Dü'de
Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) başlatılan Mavi Kod uygulaması kapsamında oluşturulan 4 ayrı ekibin müdahalede bulunduğu 58 vakadan 43'ünün hayata döndürüldüğü bildirildi.

Mavi kod birimi sorumlusu Medine Çiçek Girgin yaptığı açıklamada, mavi kodun tüm dünyada aynı acil durum için aynı rengin kullanıldığı tek renkli kod olduğunu belirterek, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracı olan mavi kod kapsamında üniversitede kurulan ekibin 7 gün 24 saat çağrı sistemi aracılığı ile ihtiyaç duyulan noktalara 3 dakika içinde ulaşarak gereken tıbbi müdahaleyi sağladığını söyledi.

Mav kod ekibinin bir doktor, bir anestezi teknikeri ve bir hemşireden oluştuğunu ifade eden Girgin, şöyle dedi:

"Mavi kod sisteminin başlatılabilmesi için en yakın sabit telefondan 2222 numaralı mavi kod numarası aranarak, aramanın yapıldığı telefon numarası tuşlanır ve telefon kapatılır. Mavi kod ekiplerinde bulunan çağrı cihazlarına giden ileti ile ekipler en hızlı şekilde olay yerine ulaşarak müdahaleyi gerçekleştirirler. Mavi kod uygulamasının en iyi şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Ekiplerde yer alan tüm personele gerekli eğitimler verildi. Sistemin çalışanlara tanıtımı amacıyla eğitimler düzenlendi. Mavi kod numarası, mavi kod ekibi iş akış şemaları afiş halinde hazırlanarak sağlık çalışanlarının görebileceği panolara ve tüm alanlara asıldı. Geçen yılın nisan ayından bu yana 58 mavi kod çağrısına müdahale edildi. 58 vakadan 43'ü ekiplerimizin profesyonel ve özverili çalışmaları ile yaşama döndürüldü."
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER