Batman'da bakım Diyarbakır'da rezalet

Devlet; Diyarbakır ve Batman’a yeni statlar yapacağı için mevcüt statlar TOKİ’ye devredildi. Diyarbakır’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,’ödenek yok’ bahanesiyle Atatürk Stadı’na tek çivi çakmazken,Batman’daki stat bakıma alındı.

Batman'da bakım Diyarbakır'da rezalet
ZEMİN BERBAT,HER YER DÖKÜLÜYOR

Yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilmesine rağmen yeni stat hizmete girene kadar tekrar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kullanım yetkisine verilen Diyarbakır Atatürk Stadı’nın hali içler acısı. Yeniden çimlendirildiği 1989’dan bu yana dranajı yenilenmeyen,toptan revizyon yerine her yıl yama yapılarak bugüne kadar getirilen stadın zemini bu yıl iyice kullanılamaz hale geldi. Yeterli bakım yapılmadığı için çürüme noktasına gelen ve oluşan çukurlar nedeniyle futbolcuların sakatlanma riskini artıran zeminin yanı sıra tribünler,soyunma odaları ,giriş kapıları ve diğer alanlar adeta dökülüyor.

TRİLYONLUK SKORBORD ÇÖKTÜ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bakım yapmama gerekçesi garip:’Yeni stat yapılacağı için devlet burayı gözden çıkardı. Ödenek yok,bu yüzden bakım ve onarım yapamıyoruz,eksikleri gideremiyoruz.’Yaşanan rezaletlerden biri de skorbordun çalışmaması 6 yıl önce iddialara göre 1 milyon TL’ye yakın rakamla alınan elektronik skorbord arızalı ve çalışamaz durumda. Devletin açıkça zarara uğratıldığı bu vahim skandalın hesabının dönemin kurum yöneticilerinden sorulmaması dikkat çekerken,özetle;2 milyonluk kentin tarihi stadı daha yıkılmadan devlet yöneticilerinin vurdumduymazlığı yüzünden utanılacak bir durumda.

BATMAN’DA ÖDENEK BAHANESİ YOK!


Kentin iki profesyonel takımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Diyarbakırspor’un yanı sıra Bölgesel Lig’de yer alan takımlar da stadı bu tablodan dolayı kullanamayacak. Kentin sahipsizliğini ortaya koyan bu tabloya karşı yetkililerin duyarsızlığı bir başka gariplik ifade ederken,yeni yapılacak stat karşılığında TOKİ’ye devredilen Batman 16 Mayıs Stadı için ise ‘ödenek engeli’ yok !

Batman 16 Mayıs şehir stadında VİP salonu ve tribünlerin kapıları değişiyor. Turnike sisteminin yeniden devreye alınacağı ve VİP salonun daha da genişleyeceği statta çalışmalar günlerde start aldı. Stattaki diğer eksiklerin de giderilerek gerekli bakım ve onarımın yapılacağı kaydedildi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER