Efsane 52 Yaşında

Türk futbolunun yarım asırlık çınarı Diyarbakırspor 52 yaşına girdi.

Efsane 52 Yaşında

DİYARBAKIRSPOR 52.YAŞINI KUTLUYOR
24 Haziran 1968 tarihinde kurulan Türk futbolunun yarım asırlık çınarı Diyarbakırspor 52.yaşını kutluyor.
Her yıl görkemli şekilde yapılan kutlamaların bu yıl pandemi süreci nedeniyle sosyal medya düzeyindeki video ve paylaşımlarla yapıldığını belirten Yeşil-Kırmızılı kulübün başkanı Ekrem Karakoç,”Bugün gelinen noktada Türk futbolunun ve bölgemizin Diyarbakırspor’a ihtiyacının olduğu çok net olarak anlaşılmaktadır. Herkesi bu büyük çınara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
52 Yıl Önce Büyük Emeklerle Kuruldu
Bundan 52 yıl önce Diyarbakır’da ezeli rekabet halinde olan 3 spor kulübünün birleşmesiyle dönemin belediye başkanı Necat Cemiloğlu’nun öncülüğünde kentteki farklı kesimlerin ve kurumların bir araya gelmesiyle kurulan Diyarbakırspor yarım asrı devirdi.
2013 yılında tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda ederek amatöre düşen Diyarbakırspor,Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan Süper Lig’e yükselen ilk kulüp olma özelliğinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nda iki kez final oynadı ve 4 büyük olarak bilinen Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonspor ve Galatasaray’ı aynı sezonda yenen ilk Anadolu takımı oldu.

Bir Çok İlke İmza Atarak Türk Futboluna Damga Vurdu
İngiltere’nin Notingham Forest takımından sonra dünyada ara vermeden lig yükselen ikinci ve bunu Türkiye’de başaran ilk takım ünvanını da elinde bulunduran Diyarbakırspor,aynı zamanda 1978-79 sezonunda uzun süre lider kaldığı Süper Lig’i 5.sırada tamamlayarak Balkan Kupası’na katılmaya hak kazansa da o yıl balkanlarda yaşanan siyasi huzursuzluk nedeniyle kupa iptal edildiği için Türkiye’yi yurt dışında temsil etme fırsatını kullanamadı.
Son olarak 2008-2009 sezonunda Dr. Abdurrahman Yakut’un başkanlığında Süper Lig’e yükselen ve ardında yaşadığı sorunlar nedeniyle tarihi bir çöküş yaşayan Diyarbakırspor amatör lige kadar geriledi.
Türk futbolu ve milli takıma çok sayıda önemli sporcu yetiştiren Diyarbakırspor şimdi Diyarbakır Süper Amatör Ligi’nden BAL Ligine yükselme mücadelesi veriyor.
Kulübün 52.yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Ekrem Karakoç,Diyarbakırspor’un halkın gönlündeki yerinin çok farklı olduğunu söyledi.
“Diyarbakırspor’u Ayağa Kaldırmak Hayal Değil”
Karakoç,”Diyarbakırspor,armasında bulunan kentin marka tescilli ürünü karpuzu ve tarihi Surlardan ibaret değildir. Diyarbakırspor,bölge halkını Türkiye ile kucaklaştıran bir çimentodur. Siyaset üstü bir marka olup birlik ve beraberliğimizin semboludur. Diyarbakırspor’un bu şanlı misyonu bugün hiçbir kulüpte yoktur. Türkiye’nin ve bölgenin bu büyük markaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Kulübün toplam borcu 15 milyon TL olup bu rakam bugünkü futbol endüstrisinde kapanmayacak çözülmeyecek bir rakam değildir. Herkesi Diyarbakırspor’a destek olmaya davet ediyoruz. Devletimiz ve sayın cumhurbaşkanımız 33 bin kişilik modern ve Avrupa düzeyinde stat kazandırdı. Böyle bir stadyumda olacak bir Diyarbakırspor kenti ve bölgeyi ayağa kaldırır. Diyarbakırspor’u eski günlere döndürmek hayal değildir. Yeter ki imkanı olan herkes bu işe el atsın. Bu vesile ile kulübümüze hizmet edip ebediyete intikal etmiş olan yönetici,taraftar,sporcu ve teknik adam olmak üzere herkesi rahmetle anarak hayatta olan değerlerimize de hürmetlerimizi ileterek şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER