Yeni Statlar Yükseliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen modern statlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı Bursa ve Afyon'daki stat inşaatlarının yüzde 90'ı tamamlandı 11 kentin 2014 son...

Yeni Statlar Yükseliyor
Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına devem edilen modern statlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye'ye Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak için başlattığı proje kapsamında inşaatlar tüm hızıyla sürüyor.AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, ilk etapta 11 kent, 2014 yılı içinde yeni statlarına kavuşacak. Seyirci kapasitesi 15-40 bin arasında değişecek statların, 2014 yılı sonuna kadar Türk futbolunun hizmetine sokulması hedefleniyor.
Bursa ve Afyon, yeni statlarına diğer kentlerden daha erken kavuşacak şehirler. Her iki kentteki stat yapımında sona yaklaşılırken, inşaatların yüzde 90'ı tamamlandı. Malatya futbolunun hizmetine sunulacak 25 bin kişilik stadın inşaatında yüzde 70 oranında yol alındı. Futbol turizminin merkezi olma yolunda ilerleyen Antalya'da yapımı devam edilen 33 bin kişilik modern stat yüzde 30 oranında bitti.Gençlik Ve Spor Bakanlığı ile belediyenin işbirliğinde Konya'ya kazandırılacak ve Selçuklu döneminin izlerini taşıyacak stadın ise yüzde 50'si tamamlandı.Eskişehir, Samsun, Sivas kentlerinde devam eden stat inşaatlarında yüzde 20'lik yol katedildi. Gaziantep, Manisa Akhisar ve Manisa Turgutlu'daki stat inşaatlarında yüzde 10, Sakarya'da ise yüzde 5'lik bölüm geride kaldı.


İhaleye çıkacaklar

Ankara'ya yapılması planlalanan yeni stadın projesi tamamlandı. Başkentin yeni stadının ihalesi ise Atatürk'ün Ankara'ya geliş tarihi 27 Aralık'ta yapılması hedefleniyor. İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'ye 15 bin kişilik iki butik stat inşaa edilecek. İzmir futboluna hizmet edecek iki stadın ihalesi aralık ayının sonuna doğru yapılacak. Batman'da olimpik yüzme havuzunun da bulunacağı stat, 30 Aralık'ta ihale edilecek. Diyarbakır'ın stat ihalesi de aralık ayı içinde gerçekleştirilecek.

Yer tahsisleri yapıldı

Hatay'ın stat ihalesi 14 Kasım'da gerçekleştirildi. Elazığ, Edirne, Giresun statları için ise yer tahsisleri yapıldı, Adana ve Kocaeli'de statların yerleri de müteahhite teslim edildi. Çorum'daki stat ise belediye tarafından inşa ediliyor. Öte yandan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi'nin temeli, 24 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Akdeniz Oyunları için Mersin'e 25 bin kişilik stat inşaa edildi. Kardemir Karabükspor'un kullandığı stat da bölüm bölüm yenilenerek UEFA kriterlerine uygun hale getirildi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER