Diyarbakır'da Bir Tarafta Halay, Bir Tarafta Olay

Diyarbakır'da yeni yıla eğlence mekanlarında vatandaşlar Türkçe, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek girerken, kent merkezindeki kutlamalarda olaylar çıktı

Diyarbakır'da Bir Tarafta Halay, Bir Tarafta Olay
 

Diyarbakır'da yeni yıla eğlence mekanlarında vatandaşlar Türkçe, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek girerken, kent merkezindeki kutlamalarda olaylar çıktı. Havai fişek, el yapımı patlayıcı ile önlem alan polislere saldıran gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

Diyarbakır yeni yıla bir tarafta coşkulu kutlamalar diğer bir tarafta ise olaylarla girdi. Eğlence merkezleri ve otellerde düzenlenen Yılbaşı kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gece boyunca eğlenen Diyarbakırlılar yeni yıla Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılarla halaylar çekerek girdi. Davul zurna eşliğinde gece geç saatlere kadar süren eğlencelerde vatandaşlar yeni yıla coşku içinde girdi.

Diyarbakır'ın merkezi konumundaki merkez Yenişehir İlçesi Ofis semtinde vatandaşların katıldığı sokak kutlamaları sırasında bazı grupların yasa dışı gösteri yapması sonucu ortalık karıştı. Göstericilerin taş, havai fişek ve el yapımı patlayıcı atması üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Caddede bulunan elektrik direkleri, panolar ve levhalar tahrip edilirken, cadde savaş alanına döndü. Polis olaylara karışan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Olay çıkaran gruplar dağıtılırken, polis kentin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER